איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פאי אירי – כל מי שמטייל בסקוטלנד מכיר את אוכל הרחוב – כל עצירה בתחנת דלק , במאפייה מקומית או בכל סופרמרקט שיש בו פינת מאפים ריחניים  ניתן לפגוש את אותם מאפים עגלגלים , דשנים הממולאים בבשר טחון . אהבנו לאכול מאפים אלה לארוחת צהריים מהירה כך בדרך ליעד הבא. כשחזרנו לארץ נכנסתי למטבח להכין מאפה טעים זה .שדרגתי את הפאי בעל המילוי הבסיסי בפטריות , כמהין וגם יין אדום מה שעשה פלאים למנה והפך אותה למנה ראשונה מכובדת מאוד לכל חג ומועד. ממליצה להכין בפורמט אישי – כמו בסקוטלנד אבל אפשר להכין גם בתבנית גדולה לפורמט משפחתי ואז לפרוס לכל סועד משולש דשן.

כדי להכין מנה אישית יש להשתמש ברינג – חישוק אפייה בקוטר 15 סנטימטר .

פאי אירי חגיגי

8 מנות אישיות

  • ק"ג בצק עלים מרודד
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • סלסילת פטריות חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 כפות מחית כמהין גם פורטובלו – אפשרי
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • ביצה להברשה
  • הכנה

במחבת גדול מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל לטיגון מספר דקות עד להשחמה קלה.

מוסיפים את שיני השום וממשיכים בטיגון עוד כדקה.

מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים בטיגון המשותף

מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד להשחמת הבשר. מוסיפים את היין האדום.

מבשלים יחד מספר דקות עד שרוב הנוזלים התאדו . מוסיפים את הכמהין , מלח ופלפל ומבשלים יחד עוד דקה שתיים ,מורידים מהאש ומקררים.

פורסים את בצק העלים המרודד על משטח מקומח ומרדדים מעט .

קורצים עיגול אחד שקוטרו גדול ב30% מהקוטר של החישוק בו נאפה את הפאי . כל זה כדי שיהיה לנו בצק שיכסה את דפנות החישוק. העיגול השני יהיה בקוטר של החישוק של האפייה או מעט קטן ממנו.

משמנים בשמן זית את חישוק האפייה , מניחים אותו על נייר אפייה בתבנית . מסדרים בזהירות את עיגול הבצק בתוך החישוק. ( כמו שמודגם בסרטון)

ממלאים את הבצק שבחישוק ב 3 כפות גדושות של מילוי בשר שקורר .

סוגרים את החישוק הממולא עם העיגול הקטן ומהדקים עם מזלג . ( כמו שמודגם בסרטון)

עושים חור במרכז העיגול כדי שתהיה "ארובה" ליציאת האדים מהמאפה.

מברישים בביצה ואופים בתנור מחומם ל 190 מעלות כ 30 דקות.

  1. הדסה הגיב:

    אשמח לקבל מתכונים
    שנה טובה
    והמון תודה

השאר תגובה