איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עלי גפן ממולאים

 עלי גפן ממולאים

האביב כבר כאן! מעבר לשינוי במזג האוויר, סופות החול, ההתחדשות של הצמחים בגינה – מה שמציין עבורי אביב זה לבלוב הגפנים.

ביתי שוכן בשפלת יהודה וטובל בגפנים מכל הכיוונים. בכל יציאה לרכיבה על האופניים אני רואה אותם – עלי הגפן הצעירים הקוראים לי "מלאי אותי, גלגלי אותי".

אני יכולה להכתיר את עלי הגפן כאחת המנות האהובות עלי!

לא אשקר ואומר שזה מתכון מהיר וקליל, לא דרוש ידע מעמיק ברזי הבישול, אבל צריך השקעה וזמן, שבסופו של דבר משתלמים לפי טעמי. בעונות הקרות אני משתמשת  בעלי גפן משומרים אבל באביב –  רק עלים טריים . ההבדל בטעם משמעותי.

 טיפול בעלי הגפן הטריים

יש לשטוף את העלים היטב ולשרות את העלים למספר דקות במים רותחים – עד שמשנים את צבעם מירוק בהיר לירוק כהה.

מסננים את המים ומשהים את העלים במסננת כחצי שעה לניקוז מלא.

 עלי גפן ממולאים

 ל-70-60 עלי גפן ממולאים
 > 250  גרם עלי גפן טריים

> 2  עגבניות, פרוסות

>  שיני שום, פרוסות דק

> לימון פרוס דק

למילוי:

> 1.5 כוסות אורז עגול

> 2עגבניות גדולות מגוררות

> 1  בצל בינוני, קצוץ

> 1/2  צרור עלי נענע, קצוצים

> 2  כפות שמן זית

> 2 כפות צנוברים קלויים

> כפית כורכום

> 1  כף מלח

לבישול:

> 1 כוסות מים רותחים

> 1 כף שמן זית

> מלח ופלפל

> מיץ מ-1 לימון

 מרפדים סיר גדול בפרוסות עגבנייה ופלחי לימון.

המילוי:

במחבת גדול מטגנים קלות בשמן זית את הבצל הקצוץ לעד השחמה קלה.

מוסיפים את האורז למטוגנים עוד כ 3  דקות ומוסיפים את העגבניות המגוררות והתבלינים.

מכבים את האש מתחת למחבת ומוסיפים את הנענע הקצוצה והצנובר.

מלאכת הגלגול מודגמת בסרטון המצורף.

מניחים את העלה המגולגל בסיר. ממשיכים לגלגל ומניחים את העלים בסיר בצפיפות.

בסיום הגלגול מפזרים את פרוסות השום בין העלים. מערבבים את מרכיבי הנוזל לבישול בקערה ושופכים על עלי הגפן בעדינות.

מניחים צלחת על העלים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

חשוב לבדוק מידי פעם שלא נגמרו הנוזלים בסיר – אם כן יש להוסיף בעדינות מים.

ממליצה להגיש עם יוגורט עזים חמצמץ או צזיקי.

פלח לימון גם הוא יוסיף המון.

  1. שושי הגיב:

    ניתן לעשות גם עם עלי גפן שנקנים במעדניה, לא טריים? אין לי מושג איפה להשיג את הטריים שגדלים בחצרות הבתים הפרטיים…

    • איריס לוי הגיב:

      כו. גם בסופר מרקט מוכרים עלי גפן כבושים – יש לשטוף אותם היטיב במים כדי להוריד את ריכוז המליחות בהם

      • שושי הגיב:

        ,תודה על התגובה העינינית, נראה לי מתכון מענין לשבועות, אני אוותר על העלי נענע, שזה די דומיננטי, אוהבת אותם רק במים רתוחים, או במשקה תה….שבת שלום

        • איריס לוי הגיב:

          בשמחה רבה.
          דרך עגב עלי נענע מיובשים נותנים טעם אחר לגמרה – שווה ניסיון

  2. יהודית לעאל הגיב:

    תודה על השיתןף איריס ((-: יש לך אתר מקסים !

  3. חתולי8 הגיב:

    גדולה את!
    איזה יופי של פוסט. ועכשיו עשית לי חשק לעלי גפן…באמצע הלילה….
    :))

    • איריס לוי הגיב:

      בוא נצא ביחד לשדה עם סלסלה מקל ונאסוף עלים צעירים ונגלגל.
      בלילה ? אני ישנה !

  4. זיוי - Zivi Azhal הגיב:

    כל הכבוד ניראה מושלם וטעים ברמות ♥
    חג אביב פורח ושמח לכם(@)—-;—-)
    תודה [:

השאר תגובה