איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0006

יש מנות שהן נכס צאן ברזל – מעין הבסיס של הבסיס של החוויה הקולינרית הישראלית .

תחת הגדרה זו מתקבצות לא מעט מנות אלמותיות כמו פא תאי תאילנדי, עוף בקשיו בטעם סיני, פסטה פוטנסקה ועוד רבות .

אצלי אחת הראשונות ברשימה היא עוף בקשיו בטעם סיני שהוא בעצם חזה עוף/ פרגית עם ירקות ואגוזי קשיו המוגשת על אורז לבן מהמטבח הסיני . בשנות ה80 היו בארץ יותר מ 40  מסעדות סיניות ולכל אחת מהן שכנה אחר כבוד מנת העוף הנהדרת הזו.

היום אפשר לספור על כף יד אחת את מספרן של המסעדות הסיניות בארץ לכן יש צורך אמתי להכין עוף בקשיו בבית.

עוף עם ירקות בקשיו

מנה לאדם

  • ½ כוס ירקות מאודים – כרובית , ברוקולי , אפונה, גזר
  • ½ פלפל חריף אדום – פרוס דק
  • 1 בצל בינוני פרוס
  • 2 בצל ירוק פרוס גס
  • כף שמן לטיגון
  • 150 גרם חזה עוף חתוך לפיסות קטנות ואודה
  • 2 כפות אגוזי קשיו קלויים
  •  שן שום קצוצה דק
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
  • ½ כפית סוכר לבן
  • קורט מלח ופלפל לבן
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות רוטב צדפות/רוטב פיטריות
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כף קורנפלור

מקפיצים את הירקות עם שמן בווק חם כדקה .

מוסיפים את העוף ומקפיצים עוד דקה

מוסיפים את השום והג'ינג'ר + תבלינים ומעט מים .

מוסיפים את אגוזי הקשיו ומכינים בלילה של סויה  רוטב צדפות קורנפלור ו 1/4 כוס מים.

שופכים את הרוטב על התבשיל וממשיכים להקפיץ ביחד מספר דקות עד שהרוטב מסמיך.

מגישים על אורז לבן.

השאר תגובה