איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגת שמרים מיוחדת

עוגת שמרים מיוחדת

זה לא סוד שאני מאוד אוהבת בצק שמרים. הקסם  שקורה כשמערבבים כמה חומרים  – קמח מים ושמרים יבשים ופתאום הקערה מתעוררת לחיים ומתחיל לצמוח שם יצור חיי תמיד מרגשת אות מחדש. השמרים הם סוג של פטריות ששרויות בתרדמה עד ש"מעירים"  אותן במגע עם נוזל וסוכר = מים וקמח . הריח המשכר של בצק שמרים התופח עושה לי שמח והריח בבית של עוגת שמרים, חלה או לחם כפרי עושה אותי תמיד רעבה.

הוזמנתי להשקה של תבניות חדשות של  Food appeal   והקונדיטור דודו אוטמזגין ברשת לגעת באוכל .

מתכון מאוד מוצלח להתנסות בתבנית ה "אינגלישקייק"  ניתן על ידי הקונדיטור  – עוגת שמרים "ג'פונז"

עוגת זו קרויה על שם בצק ה"ג`פונז" – שהוא בצק שמרים רך ועשיר באגוזים, כשבין השכבות מסתתר לו קרם עשיר של שקדים ושכבה מפתיע של מרנג שקדים שמעשירה ביותר את טעמה של העוגה ועושה חגיגה של טקסטורות בפה

אז קבלו מתכון מנצח.

שמרים ג'פונז

תבנית אינגלישקייק 35 ס"מ

לבצק

  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם ביצים (2 ביצים)
  • 100 גרם מים
  • 5 גרם מלח
  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים או  9 גרם יבשים

לקרם שקדים

  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם ביצים
  • 10 גרם קמח
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 10 גרם רום בהיר

למרנג

  • תרסיס שמן פאם
  • 140 גרם חלבון
  • 200 גרם סוכר
  • 110 גרם אבקת סוכר
  • 110 גרם אגוזים
  • 1 ביצה למריחה

הבצק

  • במיקסר עם וו לישה מעבדים את החמאה, הסוכר, הביצים, המים והמלח.
  • מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ- 10 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ואחי.
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו. מעבירים למקרר למשך יממה (רצוי).

קרם השקדים

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר במהירות איטית.
  •  מוסיפים בהדרגה את הביצים (במידת הצורך יש לעצור את פעולת המיקסר ולנקות את דפנות הקערה
  •  מוסיפים את הקמח והאבקת שקדים ומערבבים עד להטמעתם במסה. מוסיפים את הרום. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

המרנג

  • מיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.
  • מקפלים פנימה את אבקת הסוכר והאגוזים.
  • מורחים את המרנג על גבי תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 110 מעלות במשך שעה. מצננים בטמפרטורת החדר.

הג'פונז

  • מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעלה בגודל 40*30 בעובי 3 מ"מ.
  •  מורחים את קרם השקדים, מפזרים את המרנג האפוי, מגלגלים לרולדה וחותכים באמצע. קולעים לקרנץ.
  •  מניחים את העוגה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה.
  •  מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  •  אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך 40 דקות. מצננים.

לתבניות החדשות יש מספר תכונות  שהחשובות בהן:

חזקות במיוחד ועמידות, ללא כימיקלים רעילים ובעלות מגרעת חיצונית למניעת נזילות – החשובה מאוד להכנת עוגות גבינה – מונעת את לכלוכו של התנור.

את התבניות ניתן לרכוש בלעדית ברשת החניות לגעת באוכל"

השאר תגובה