איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגת קרפים במילוי קרם מסקרפונה ותות שדה

עוגת קרפים עם מסקרפונהלמרות שביומן חג השבועות עוד כשלושה שבועות אבל אני כבר מתרגשת ומתכוננת. חושבת על מה שאחדש למשפחה שלי ולכם בחג . אז הפעם מהקלסיות של הקונדיטוריה עם נגיעות מודרניות – עוגת קרפים במילוי קרם מסקרפונה ותות שדה וקישוט מעל עם תותי שדה טריים. בטוחה שאיש לא יוכל לעמוד בפיתוי הבלתי אפשרי הזה.

למרות שהעוגה נראית מורכבת היא ממש קלה להכנה השילוב של בלינצ'סים דקיקים עם הקרם הוורוד יוצר מראה מקסים שטעמו ממש לא מאכזב

עוגת קרפים במילוי קרם מסקרפונה ותות שדה

לקרפים

  • 2 כוסות קמח
  • 4 ביצים
  • כוס וחצי חלב
  • כוס ורבע מים
  • כף אבקת סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 30 גרם חמאה מומסת

מילוי

  • גבינת מסקרפונה השף הלבן בטמפרטורת החדר
  • שמנת להקצפה קרם וניל השף הלבן קרה מאוד
  • 150 גרם תות שדה טרי טחונים
  • 100 גרם סוכר
  • גרדת לימון אחד

לקישוט

  • 8 תותים גדולים חצויים לשניים

בבלנדר / במעבד מזון / בקערה גדולה נערבב היטב את כל חומרי הבלינצ'ס לבלילה חלקה ואחידה .

יש לקרר את התערובת כשעה במקרר.

מחממים מחבת טפלון על אש בינונית /נמוכה . מוציאים מהמקרר ובעזרת מצקת יוצקים כחצי מצקת למחבת . מגלגלים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את המחבת בשכבה דקיקה ( כמו שמודגם בסרטון).

נמשיך לבשל עד שכול שטח הבלילה יבש והקצוות נראים אפויים.

בעדינות וביטחון נהפוך את המחבת על צלחת והקרפ ייפול למקומו.

כך נעשה עם כל הבלילה.

הכנת המלית

בקערה נקציף את גבינת המסקרפונה השף הלבן+  סוכר וגרדת הלימון

נוסיף את השמנת להקצפת קרם וניל ונקציף יחד. נחבר בעדינות  עם מחית פרי התות

הרכבת העוגה

נשמור בצד כ 4  כפות ממילוי הגבינה

על צלחת יפה נניח את הבלינצ'ס הראשון , נמרח ככף מהתערובת לשכבה אחידה.

מעל נניח בלינצ'ס נוסף וכך הלאה עד שנסיים את כל הבלינצ'סים והמילוי.

לאחר שהנחנו את הבלינצ'ס האחרון נמרח יפה יפה מעל ומעט מסביב את תערובת הגבינה ששמרנו .

נקשט עם התותים החצויים

נקרר את העוגה כשעה

נפרוס פרוסה נאה של העוגה ונגיש לכל סועד

 

עוגת קרפים במילוי קרם מסקרפונה ותות

עוגת קרפים


מצרפת סרטון המדגים את כל השלבים של הכנת העוגה

השאר תגובה