איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגת גבינה עם מנגו

עוגת גבינה עם מנגו

האמת אני לא בן אדם של מתוקים , אבל אם מתוק אז עוגת גבינה אפויה. בילדותי הלהיט היה עוגת גבינה עם מנגו ושטרויזל . וזו העוגה ששחזרתי היום עם הבדל גדול וחשוב – בקלות , כן בקלות . קלה ומהירת הכנה מה שלא פגם כהוא זה במראה וכמובן בטעם.

להכנה מהירה וקלה השתמשתי בבצק פריך על בסיס חמאה מוכן, תערובת לעוגת גבינה מוכנה ומנגו קפוא חתוך ונקי – כל אלה קיצרו לי את ההכנה לכ 15- 10 דקות בלבד . הייתם מאמינים? – עוגה מושלמת בקלי קלות.

את העוגה מכינים בשלושה שלבים :

השלב הראשון – אפיה עיוורת ( עם משקולת על הבצק הפריך כדי שלא יתפח – השתמשתי בחומוס)

השלב השני – אפיית הגבינה + הפירות – אפייה קצרה בטמפרטורה של 180 מעלות

השלב השלישי – אפיית העוגה כולל השטרויזל – במשך שעה בטמפרטורה של 160 מעלות וקירור העוגה במקרר.

עוגת גבינה עם מנגו

עוגת גבינה עם מנגו ושטרויזל

  • בצק פריך מתוק מוכן – מופשר
  • תערובת לעוגת גבינה 850 גרם
  • 4 ביצים
  •  כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כף תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס קמח לבן
  •  כוס וחצי  מנגו קלוף

פריסת הבצק  המופשר והכנסתו לתבנית פאי גבוהה המכילה נייר אפיה ( כמודגם בסרטון)

אפייה של כ 20  דקות של הבצק – אפייה עיוורת.

הפרדת הביצים , הקצפת החלבונים עם חצי כוס סוכר בקצב חזק.

הכנת תערובת הגבינה –  בקערה לערבב את הגבינה להכנת עוגה + חלמונים +קמח . להוסיף את קצב הביצים בפעמיים בערבוב עדין.

הכנת השטרויזל – בקערה מניחים – קמח , סוכר , תמצית וניל וקוביות חמאה קרות . מאחדים בידיים את כל החומרים לפרורים אחידים – כמו פתיתים גדולים

ריקון המאפה מהמשקולת ( חומוס) לאחר אפייתו  – העברת כל תערובת הגבינה והביצים לבסיס האפוי . לסדר יפה מלמעלה את קוביות המנגו .

לאפות כ 15 דקות בחום של 180 מעלות .

להוציא את התבנית מהתנור ולפזר את השטרויזל מלמעלה ולהמשיך אפיה ב 160 מעלות לשעה נוספת.

מומלץ לקרר את העוגה 12 שעות להתייצבות לפני האכילה.

מתכון נוסף לעוגת גבינה שלי

טעים טעים

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה