עוגת גבינה עם מנגו
האמת אני לא בן אדם של מתוקים , אבל אם מתוק אז עוגת גבינה אפויה. בילדותי הלהיט היה עוגת גבינה עם מנגו ושטרויזל . וזו העוגה ששחזרתי היום עם הבדל גדול וחשוב – בקלות , כן בקלות . קלה ומהירת הכנה מה שלא פגם כהוא זה במראה וכמובן בטעם.
להכנה מהירה וקלה השתמשתי בבצק פריך על בסיס חמאה מוכן, תערובת לעוגת גבינה מוכנה ומנגו קפוא חתוך ונקי – כל אלה קיצרו לי את ההכנה לכ 15- 10 דקות בלבד . הייתם מאמינים? – עוגה מושלמת בקלי קלות.
את העוגה מכינים בשלושה שלבים :
השלב הראשון – אפיה עיוורת ( עם משקולת על הבצק הפריך כדי שלא יתפח – השתמשתי בחומוס)
השלב השני – אפיית הגבינה + הפירות – אפייה קצרה בטמפרטורה של 180 מעלות
השלב השלישי – אפיית העוגה כולל השטרויזל – במשך שעה בטמפרטורה של 160 מעלות וקירור העוגה במקרר.
עוגת גבינה עם מנגו ושטרויזל
- בצק פריך מתוק מוכן – מופשר
- תערובת לעוגת גבינה 850 גרם
- 4 ביצים
- כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר
- 3/4 כף תמצית וניל איכותית
- 1/2 כוס קמח לבן
- כוס וחצי מנגו קלוף
פריסת הבצק המופשר והכנסתו לתבנית פאי גבוהה המכילה נייר אפיה ( כמודגם בסרטון)
אפייה של כ 20 דקות של הבצק – אפייה עיוורת.
הפרדת הביצים , הקצפת החלבונים עם חצי כוס סוכר בקצב חזק.
הכנת תערובת הגבינה – בקערה לערבב את הגבינה להכנת עוגה + חלמונים +קמח . להוסיף את קצב הביצים בפעמיים בערבוב עדין.
הכנת השטרויזל – בקערה מניחים – קמח , סוכר , תמצית וניל וקוביות חמאה קרות . מאחדים בידיים את כל החומרים לפרורים אחידים – כמו פתיתים גדולים
ריקון המאפה מהמשקולת ( חומוס) לאחר אפייתו – העברת כל תערובת הגבינה והביצים לבסיס האפוי . לסדר יפה מלמעלה את קוביות המנגו .
לאפות כ 15 דקות בחום של 180 מעלות .
להוציא את התבנית מהתנור ולפזר את השטרויזל מלמעלה ולהמשיך אפיה ב 160 מעלות לשעה נוספת.
מומלץ לקרר את העוגה 12 שעות להתייצבות לפני האכילה.
מתכון נוסף לעוגת גבינה שלי
טעים טעים
איריס לוי שף פרטי
