איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגת גבינה ללא סוכר

עוגת גבינה ללא סוכר

משהו אמר לי השבוע ש עוגת גבינה ללא סוכר זה אוקסימורון משמע – אין סוכר אין עוגת גבינה!

אז תשמע איתן – זה ממש לא נכון. אכן כששמים בעוגה סוכר היא יותר טעימה אבל כשיש צורך אמתי להפחית בצריכת סוכרים למשך שנים או יותר נכון לכול החיים או יותר מדויק כשיש סכרת אז עושים גם בתחום הזה התפשרויות. אז העוגה פחות מתוקה , ואולי מעט פחות טעימה מהמקור אבל עדיין טעימה ומטפלת יפה בצורך הזה לפינוק מתוק בסוף שבוע או בכל שלב של השבוע.

אני מאוד אוהבת לנסות לעשות את ה"בלתי אפשרי"  לקחת מתכון רגיל של עוגה ולהתאים אותו לפי הצורך – ללא סוכר, ללא גלוטן, מופחת שומן וכו'. לרוב לאחר התאמות + ניסיון אחד או שניים מתקבל תוצר ממש טוב.

בדיוק כך עשיתי גם הפעם – לקחתי את המתכון של עוגת הגבינה ופירות של חברתי הטובה רויטל אמיר והפכתי אותו ללא תוספת סוכר וגם מופחת שומן.

האמת רויטל משתמשת בפירות יער קפואים בעוגה שלה – אני שכחתי לקנות אז השתמשתי באפרסקים טריים שלא יצרו את הצבע האדום אז הוספתי חצי טיפה של צבע מאכל טבעי.

עוגת גבינה ללא סוכר

לפני האפייה

עוגת גבינה ללא סוכר

מצרכים לתבנית פיירקס 20 על 20

בסיס

  • שקית עוגיות מקמח מלא ללא סוכר (250 גרם) לטחון
  • 80 גרם מרגרינה מומסת

מילוי

  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • כוס כמוסוכר
  • קליפת לימון מגוררת דק מלימון אחד
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/2 כפית וניל איכותי

מלית פירות

  • כ 250 גרם אפרסקים
  • 3 כפות כמוסוכר
  • 1/2 כפית צבע מאכל טבעי

מחממים תנור ל 180 מעלות

מערבבים את פרורי העוגיות עם חמאה ומשטחים בתבנית. מקררים כעשר דקות

מלית גבינה-  מערבבים עם מטרפה גבינות  + כמוסוכר + קליפת לימון + ביצים לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקורנפלור והווניל .

מעבירים  לתבנית עם בסיס העוגיות ומיישרים.

מלית פירות – במעבד מזון לטחון יחד פירות + כמוסוכר + צבע מאכל  לתערובת אחידה בעזרת כף מניחים  מתערובת הפירות הטחונים בנקודות במרחקים שווים  על גבי מלית הגבינה.

בעזרת לקקן ומושכים מאין קו בין הנקודות ליצירת דוגמה של לב.

אופים  במשך כ- 40 דקות לייצוב המלית לצנן את העוגה ולהעביר למקרר למשך ארבע שעות לפחות לפני החיתוך.

איריס לוי שף פרטי לארוחות מיוחדות – גם ללא סוכר

השאר תגובה