איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגת גבינה חגיגית

עוגת גבינה חגיגית

בימים אלו רגע לפני חגי תשרי קדחת המתכונים והתבשילים לחג בשיא. מה מכינים ?, מה מביאים לאירוח המשפחתי ?ואיך צולחים את התקופה המשפחתית הצפופה הזו.

חשבתי מה תהיה המנה האחרונה שאגיש בארוחה המשפחתית שלנו . מספר קריטריונים היו חשובים לי בבחירה :

  1. קל להכנה
  2. ניתן להכין יום לפני ארוחת החג ורק להוסיף מעל קישוט לפני ההגשה
  3. רצוי שהמנה תהיה קלה – קלה בקלוריות וגם שלא תגרום לסועדים תחושת כבדות – הריי כבר אכלנו כל כך הרבה.
  4. עם פירות טריים – אוהבת שילוב פירות ובמיוחד רימונים

אז החלטתי להכין עוגת גבינה אפויה  . השתמשתי בגבינת כנען 5% שומן בלבד– פעם ראשונה שהשתמשתי בגבינה נהדרת זו לאפיית עוגת גבינה לרוב משתמשת בגבינת שמנת עשירה. את העוגה קישטתי במלא פירות טריים – מנגו , קיווי וכמובן רימונים + עלי נענע שהוסיפו קלילות חמצמצות ומראה נהדר לעוגה

עוגבת גבינה חגיגית

עוגת גבינה חגיגית עם מלא פירות טריים

בסיס

  • 150 גרם פירורי פתי בר
  • 80 גרם חמאה מומסת

מילוי גבינה

  • גבינת כנען
  • גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות קמח לבן
  • שקית אינסטנט פודינג וניל
  • כוס סוכר ( אפשר להחליף לכמוסוכר למתמודדים עם סוכרת)
  • 4 ביצים

ציפוי

  • 1/2 שמנת מתוקה מוקצפת

מערבבים את פירורי הפתי בר עם החמאה המומסת

משטחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש 10 דקות ב 170 מעלות.

מערבבים בקערת מיקסר עם המקצף של המיקסר – את כל חומרי מילוי הגבינה למרקם אחיד – המרקם יוצא מעט גושי מזכיר קוטג'- זה בסדר!

שופכים את מילוי הגבינה על התחתית האפויה .

אופים בתנור המחומם כשעה ב 180 מעלות.

מוציאים את העוגה ומקררים לפחות 4 שעות במקרר.

מקציפים את השמנת המתוקה ומורחים על העוגה .

מסדרים בדרך נאה את הפירות החתוכים + עלי הנענע ומגישים

בתאבון

  1. אפרת הגיב:

    שלום איריס, עוגת הגבינה נראית מאד קלה להכנה ומאד מרשימה …האם יש לך המלצה ל'תחתית' שהיא ללא קמח דגניים, כלומר לא על על בסיס בסקויט ?

    • איריס לוי הגיב:

      כן בין בעיה כלל להחליף את התחתית האפויה בזו של בסקויטים טחונים + 60 גרם חמאה מומסת

  2. אפרת הגיב:

    עוגת הגבינה נראית מאד קלה להכנה ומאד מרשימה. האם יש לך המלצה ל'תחתית' שהיא ללא קמח דגניים, כלומר לא על על בסיס פתיבר?

  3. אפרת הגיב:

    האם יש לך המלצה ל'תחתית' שהיא ללא קמח -לא על על בסיס פתיבר?

    • איריס לוי הגיב:

      יש היום פתיבר ללא גלוטן – אם זה העניין.
      אפשר לעשות בסיס "עוגת טורט ללא גלוטן – לאפות עם קמח ללא גלוטן

השאר תגובה