איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים

אוהבת להכין עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים. הן מאוד מתאימות ליד כוס הקפה של אחר הצהריים כשרוצים משהו בקטנה – לא מאוד מתוק , בריא וגם יעזור לי להחזיק את עצמי ללא נשנושים מיותרים עד ארוחת הערב.

השילוב בין שיבולת שועל מלאה , אגוזים ושוקולד נותנים את התשובה המושלמת. הרבה סיבים תזונתיים שמתפרקים לאט ונותנים לנו תחושת שובע. את העוגיות האלה אני מכינה ללא סוכר כלל , מוסיפה מעט ממתיק מלאכותי מפאת ההתחשבות בסוכרת אבל אם אתם לא בעניין אפשר להחליף בקלות את תחליף הסוכר בסוכר חום – כמו שמצוין במתכון.

העוגיות האלה יכולות להיות טבעוניות . אני מכונה אותן גם ללא מוצרים מהחי ואז את הביצה אני מחליפה בזרעי פשתן טחונים עם מים . מתקבלת תערובת מעט ג'לאטינית שעוזרת  לחבר ולהחזיק את כל הרכיבים. אפשר גם להחליף את הביצה בטחינה גולמית המוסיפה  גם טעם של חלבה לעוגיות .

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ושקדים

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים

  • 1 3/4 כוסות שיבולת שועל מלא
  • 1  כוס קמח מלא ( משתמשת בכוסמין)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס שקדים חצויים מולבנים
  • 100  גרם שוקולד מריר ללא סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
  •  2 כפות שומשום מלא
  • 2 ביצים או 3 כפות זרעי פשתן טחון עם 1/3 כוס מים .(במקום ביצה)
  • 1/3 כוס שמן חמניות
  • 1/3  כוס כמו סוכר או 1/3 כוס סוכר חום

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל, אבקת אפיה, מלח, שומשום שקדים.

קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת.

מוסיפים את הביצים ( אם מכינים טבעוני – טוחנים בבלנדר את הפשתן והמים) מוסיפים לתערובת שמן ותחליף סוכר(  או סוכר חום) ומערבבים.

מאחדים את  התערובת היבשה לרטובה, ובעזרת כף מאחדים את התערובות .

יוצרים עוגיות, בידיים  ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה או משטח סיליקון לאפיה

אופים במשך כ 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.

שומרים בכלי אטום

מחפשים עוד מתכונים טובים של אפיה ללא סוכר – לחצו כאן 

לבריאות

איריס לוי  שף פרטי

השאר תגובה