ספירלת תפוחי אדמה ללא גלוטן
בשנים האחרונות שומעים חדשות לבקרים דיון שלם בנושא הגלוטן . בריא לא בריא , טוב לנו או לא טוב לנו. אני לא במקום של לברור – מה שברור לאנשים הרגישים לגלוטן – הצליאקים – משמע גופם לא מפרק את החלבון הזה המגיע מהחיטה – זה ברור , להם הגלוטן לא מתאים. יש לנו זוג חברים טובים שהוא רגיש לגלוטן , אנחנו מרבים להיפגש ומאוד שמחים לארח אותם בביתנו ובמיוחד השבוע. קיבלתי לאחרונה להיכרות בירה ללא גלוטן . בדרך כלל בסיסה של הבירה הוא חיטה ושעורה ולכן אינה מתאימה לרגישים לגלוטן . זו הייתה סיבה למסיבה , הזמנו את חברינו למבחן טעימות משותף . בחשדנות מסוימת פתחנו ביחד את הבירה החדשה ללא גלוטן Schnitzer brau קרירה ומבעבעת בעדינות . האמת הופתענו לטובה – בירה נעימה בטעם מריר מתקתק קלה ומספקת . חברינו הצליאקי היה בשמיים משמחה וגם אנחנו נהנינו. אחוז האלכוהול בבירה הינו 5% מה שהוסיף לאווירה החיובית מסביב לשולחן הסלון.
כדי שהמפגש יהיה מושלם אי אפשר לשתות בירה בלי איזה חטיף , נשנוש טעים עם מעט שמן שיקטין את השפעת האלכוהול – אז הכנתי ספירלות תפוחי אדמה נהדרות – כמובן ללא גלוטן גם הן ללא כל התפשרות על הטעם.
ספירלת תפוחי אדמה
- כוס וחצי תפוחי אדמה מבושלים
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
- ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות פרמז'ן מגורר
- 1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
מועכים את תפוחי האדמה – כמו לפירה.
מוסיפים את כל המרכיבים– למעט השמן – ומערבבים.
מעבירים את המחית לשקית זילוף .
מחממים מחבת עם השמן ומזליפים את המחית בצורת ספירלה . מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
מגישים לצד בירה ללא גלוטן עם קטשופ ומיונז

איריס תודה רבה, יצא מעולה
איזה כיף לי !!
לעונג