סמסה בוכרית במילוי דלעת
שמעתי רבות ונפלאות על המטבח הבוכרי אך לצערי עוד לא זכיתי לבקר בארץ המקור – אוזבקיסטן.
אוזבקיסטן הנמצאת במרכז אסיה ממוקמת על דרך המשי, בורכה במטבח עשיר וצבעוני המושפע מהמטבחים במדינות שמסביב. עושר גדול של תבלינים צבעים וטעמים . מאוד מסקרנות אותי יכולות האידוי של הבוכרים – יוצרים מוכשרים – אמני כיסונים המתמחים בדרכי הכנה שונות של הכיסונים המופלאים. כמו כן הם אלופים בהכנת אורז ומקצוענים בצליית בשרים על האש.
הוזמנתי לטעום מנפלאות מטבח זה במסעדה הבוכרית באשקלון – מסעדה משפחתית אותה מנהל אלכסיי קזייב ואביו גרגורי קזייב –מבשל במטבח.
מסעדת פועלים חיננית הנמצאת ברחוב המרכזי של השוק באשקלון המגישה אוכל ביתי טעים , נקי במחיר נוח .
ביקרנו במסעדה בערב יום שלישי מימין ישבה משפחה בוכרית שמחה ממולנו משפחה אשכנזית ומהצד זוג סטודנטים מהמכללה – אצל כולם היו שולחנות עמוסים באוכל ונראה שכולם מאוד נהינו.
הזמנו מגש עם סלטי הבית – הכול טרי , ומוכן במטבח המסעדה.
הזמנו סמסה – גוז'גוז'י – מאפה בצק שמרים במילוי בשר ובמילוי דלעת – היה פנטסטי
הזמנו עוד סוג של סמסה – בילושי – כיסון מבצק במילוי בשר כבש המטוגן בשמן עמוק.
טעמנו גם שתי מנות אורז – אושפלו ובחש – היה מצוין
שמחה מאוד לחלוק את המתכון לגוז'גוז'י במילוי דלעת שהיה ממש מוצלח !
סמסה בוכרית במילוי דלעת
לבצק
- ½ ק"ג קמח לבן מנופה
- 7 גרם שמרים יבשים
- ½ כפית מלח
- כ 300 מ"ל מים
- כפית סוכר
למילוי
- כף שמן
- בצל קצוץ דק
- ½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
- כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- כפית כמון שלם.
- ביצה
- שומשום שחור ולבן
מכינים בצק מכול החומרים ומניחים בכלי נקי מכוסה לתפיחה כשעתיים .
מכינים את המילוי – מטגנים קלות את הבצל עד ריכוך , מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים ביחד עד רכות.
מוסיפים את התבלינים .
מועכים במזלג למחית די אחידה ומקררים.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. במרכז כל עיגול שמים כפית מהמילוי וסוגרים לצורת משולש.
מסדרים את כל הכיסונים במגש אפייה , מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום .
אופים כ חצי שעה בחום 180 מעלות עד להשחמה קלה.