איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_4603

שמעתי רבות ונפלאות  על המטבח הבוכרי אך לצערי עוד לא  זכיתי לבקר בארץ המקור – אוזבקיסטן.

אוזבקיסטן הנמצאת  במרכז אסיה ממוקמת על דרך המשי, בורכה במטבח  עשיר וצבעוני המושפע מהמטבחים במדינות שמסביב.  עושר גדול של תבלינים צבעים וטעמים . מאוד מסקרנות אותי יכולות האידוי של הבוכרים – יוצרים מוכשרים – אמני כיסונים המתמחים בדרכי הכנה שונות של הכיסונים המופלאים. כמו כן הם  אלופים בהכנת  אורז ומקצוענים בצליית בשרים על האש.

הוזמנתי לטעום מנפלאות מטבח זה במסעדה הבוכרית באשקלון –  מסעדה משפחתית אותה מנהל אלכסיי קזייב  ואביו גרגורי קזייב –מבשל במטבח.

מסעדת פועלים חיננית הנמצאת ברחוב המרכזי של השוק באשקלון המגישה אוכל ביתי טעים , נקי במחיר נוח .

ביקרנו במסעדה בערב יום שלישי מימין ישבה משפחה בוכרית שמחה ממולנו  משפחה אשכנזית ומהצד זוג סטודנטים מהמכללה – אצל כולם היו שולחנות עמוסים באוכל ונראה שכולם מאוד נהינו.

DSC_4596

DSC_4599

הזמנו מגש עם סלטי הבית – הכול טרי , ומוכן במטבח המסעדה.

הזמנו סמסה – גוז'גוז'י –  מאפה בצק שמרים במילוי  בשר ובמילוי דלעת  – היה פנטסטי

הזמנו עוד סוג של סמסה – בילושי – כיסון מבצק במילוי בשר כבש המטוגן בשמן עמוק.

טעמנו גם שתי מנות אורז – אושפלו  ובחש  – היה מצוין

שמחה מאוד לחלוק את המתכון לגוז'גוז'י במילוי דלעת שהיה ממש מוצלח !

סמסה בוכרית במילוי דלעת

לבצק

  • ½ ק"ג קמח לבן מנופה
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • ½ כפית מלח
  • כ 300 מ"ל מים
  • כפית סוכר

למילוי

  • כף שמן
  • בצל קצוץ דק
  • ½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
  • כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כפית כמון שלם.
  • ביצה
  • שומשום שחור ולבן

 מכינים בצק מכול החומרים ומניחים בכלי נקי מכוסה לתפיחה כשעתיים .

מכינים את המילוי – מטגנים קלות את הבצל עד ריכוך , מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים ביחד עד רכות.

מוסיפים את התבלינים .

מועכים במזלג למחית די אחידה ומקררים.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. במרכז כל עיגול שמים כפית מהמילוי וסוגרים לצורת משולש.

מסדרים את כל הכיסונים במגש אפייה , מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום .

אופים כ חצי שעה בחום 180 מעלות עד להשחמה קלה.

השאר תגובה