איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

אצלנו יש כמעט כל השנה קישואים ובשבילי זו חגיגה ! אוהבת אותם בזמן הצמיחה – פרחי קישואים וגם בשלב של הפרי עצמו. את המתכון הזה ניתן להכין עם כל סוג של קישוא. אלה הנקראים זוקיני – בעלי צבע ירוק כהה או הבהירים , גם העגולים מתאימים. הכנת קישואים ממולאים הללו יכולים להגיע בווריאציות שונות וטעימות. הכול תלוי בסוג המילוי .  המילוי יכול להיות טבעוני כמו שהכנתי , יכול להיות צמחוני על ידי תוספת גבינות או יכול להיות עם בשר .

המנה הזו מקורה במטבח האיטלקי – מאזור בולוניה . בכל בית איטלקי תמיד יש לחם מאתמול אותו לא זורקים ותמיד מכינים ממנו מנות מעניינות . הפעם – הלחם  מאתמול הפך לפירורי לחם גסים שהשתלבו נהדר במתכון עסיסי זה . אם אין לכם שאריות של לחם מאתמול השתמשו בפרורי לחם "רגילים" שרכשתם בחנות.

סירות הקישואים ממולאות

(ל-4 מנות):

  • 4 קישואים בגודל בינוני
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 כפות פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 צרור כוסברה
  • עלים מ 5 ענפי תימין
  • שן שום, כתושה
  • כף טחינה גולמית.
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת טבעונית מגוררת ( או רגילה לבחירתכם )

חותכים את הקישואים לאורכם, מוציאים את תוכנם בכפית (או כפית פריזיאן, אם יש) ומניחים את התוכן בצד. ( מתוכן הקישואים הכנתי קציצות ירק )

קוצצים את עשבי הטיבול + השום  דק

מערבבים את התערובת צמחי התבלין, פירורי הלחם, השום הכתוש והפלפל השחור , פרמג'ן מגורר, טחינה ושמן זית וממלאים את הקישואים (אני אוהבת שיש קצת גבעה של המילוי).

מפזרים מעט פרמזן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בתכנית כ-20 דקות, או עד שהמילוי מעט משחים.

מגישים כמנה ראשונה עם סלט קטן ליד.

השאר תגובה