איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ניוקי תפוחי אדמה וערמונים טבעוני

ניוקי תפוחי אדמה וערמונים טבעוני

השילוב הנהדר בין ניוקי לערמונים היינו סוד גלוי . אין מסעדה איטלקית שלא מתהדרת במנה זו בתפריט . היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון שלי לניוקי עם ערמונים אבל הפעם עם שני שדרוגים מיוחדים – ניוקי תפוחי אדמה וערמונים טבעוני  – כן זה אפשרי.

כל מי שמטייל בפריז , רומא או בעצם בכל עיר בירה אירופית בחורף לא יכול להתעלם מריח הערמונים הנקלים  על מנגלים קטנים  בכול פינה. אז גם אצלנו יש ערמונים טריים אותם ניתן לקלות בקלות בתנור ביתי . בהכנת המנה השתמשתי בערמונים טריים ולא באלו המגיעים בוואקום שטעמם …. נהייה עדינים ונאמר רק שהנו פחות טוב מאלו הטריים.

השדרוג השני של המנה הוא השימוש בממרח סויה עם שום שמיר מה שהופך את המנה לפחות כבדה , טבעוני וגם פרווה – ניתן לשלבה בכל ארוחה. את ממרח הסויה אני מוסיפה בסוף הכנת הרוטב רגע לפני שאני מוסיפה את הניוקי פנימה.

השתמשתי בניוקי שהכנתי לבד – טבעוניים ללא ביצים אך אם אתם קצרים בזמן ניתן לקנות ניוקי ולהכינו לפי הוראות היצרן . מבטיחה לכם שאם תכינו את הניוקי לבד טעמו יהיה בעשרות אחוזים יותר טעים מזה הקנוי.

ניוקי תפוחי אדמה וערמונים טבעוני

ניוקי תפוחי אדמה וערמונים טבעוני

ניוקי תפוחי אדמה וערמונים טבעוני

1 חבילה ניוקי (500 גרם) או ניוקי בהכנה ביתית

לניוקי

  • 5 תפוחי אדמה אדומים שטופים
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס לאפייה
  • מלח לתיבול
  • 250 גרם קמח

לרוטב

  • 15 ערמונים קלויים וקלופים
  • 8 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות ששרו במים רותחים
  • חבילת פטריות שמפיניון קצוצות גס
  • בצל קצוץ דק
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • קופסת ממרח סויה בטעם גבינת שום שמיר
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח/פלפל
  • קמצוץ צ'ילי גרוס (אופציונאלי)

ניוקי

על מצע של מלח גס אופים את תפוחי האדמה כשעה וחצי עד לריכוך.

קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים ומועכים היטב.

מערבבים עם הקמח , שמן הזית והמלח  לבצק לא דביק.

יוצרים נקניקים מהבצק וחותכים לחתיכות קטנות של כ 3 סנטימטר.

מבשלים במים רותחים ומומלחים עד שצפים ומוציאים לקערה.

בינתיים מכינים את הרוטב

במחבת גדולה מטגנים את הבצל לשקיפות , מוסיפים את הפטריות היבשות שהתרככו + הפטריות הטריות מבשלים יחד מספר דקות.

מוסיפים את היין הלבן + התבלינים ומבשלים עד ש90% מהיין מתנדף.

מורידים מהאש.

מוסיפים את ממרח הסויה . אם הרוטב יצא סמיך מידי מוסיפים 1/2 מצקת של מי הבישול של הניוקי.

טועמים את הרוטב ומתקנים טיבול .

מוסיפים את הניוקי לרוטב ומערבבים בזהירות על אש נמוכה .

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

 

  1. אני רחוקה מלהיות בשלנית אבל החלט עשית לי חשק לנסות. או לפחות לחשוב על לנסות שזה גם משהו 😉

השאר תגובה