איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ניוקי גזר

מרצ'לה חזן היא כוהנת הבישול האיטלקי הגדולה כתבה מספר ספרים שהאהוב עלי ביותר "   The Essentials of Classic  Italian Cooking  , הספר מונח למרשות מיטתי מזה שנים. מדי פעם אני מעלעלת בספר ומתאהבת כל פעם במתכון אחר. היום נתקלתי ב " ניוקי גזר ברוטב חמאה ומרווה" מתכון מיוחד שהדליק אותי מיד.

קיבלתי לאחרונה לבדוק שקיות קוקי חדשות לאידוי במיקרוגל. השקיות מתאימות לאידוי ירקות ודגים . יש מספר יתרונות  בשימוש בשקיות  – אידוי מהיר השומר על הערכים התזונתיים של הירקות, אין תוספת של מים לירק מה שמותיר את הירק בטעמו העשיר.

איידתי כקילוגרם גזר ב 10 דקות ויצא מצוין – ללא צורך לרחוץ סיר אחרי  🙂  .

DSC_0099

DSC_0066

DSC_0067

ניוקי גזר

4 מנות

  • 1 ק"ג גזר
  • 1 בצל קצוץ לקוביות
  • 1 חלמון ביצה
  • 3 כפות קמח
  • 3 כפות פרמזן מגורר
  • גרדת אגוז מוסקט
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 6 עלי מרווה

קולפים את הגזר וחותכים לחתיכות בגודל שווה ומאדים עד לריכוך.

מטגנים  במחבת את הבצל עם כף שמן זית.

במעבד מזון טוחנים את הגזר + הבצל + קמח + פרמזן + אגוז מוסקט +מעט מלח וטועמים.

מוסיפים את חלמון הביצה  – עד שלב זה אפשר להכין מראש.

לפני הארוחה : מרתיחים מים בסיר גדול  ומוסיפים קורט מלח.

עם שתי כפיות יוצרים " קנלים" – קציצות אליפסיות קטנות  ומכניסים אותן אחת אחת למים הרותחים. משך הבישול הוא שתים שלוש דקות עד שהניוקי צף. מוציאים את הניוקי מהמים ומסדרים אותם על תבנית אפייה המשוחה במעט שמן זית בשכבה אחת.

לאחר שכל הניוקי מוכנים אופים את הניוקי ב 180 מעלות למשך כ 10 דקות.

DSC_0077


DSC_0083

DSC_0096

מכינים רוטב קל – ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את עלי המרווה , מוסיפים מצקת קטנה ממי בישול הניוקי לרוטב. מוסיפים את הניוקי האפויים לרוטב , "מגלגלים " את הניוקי ברוטב עד שיעטוף כל יחידה ומגישים מיד.

לעוד מנות מיוחדות מהמטבח האיטלקי צרו איתי קשר שף פרטי איריס לוי 0544944205

השאר תגובה