- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

מרק קטניות חורפי

מרק קטניות חורפי תמיד דורש הכנה מוקדמת או יותר נכון תכנון מוקדם אבל אני ספונטנית רוצה להכין כאן ועכשיו מרק מחמם . אבל נגד הפיסיקה / כימיה של הקטניות אין מה לעשות – צריכות את זמן התפיחה שלהן של כ 10 שעות "אמבטיה " במים כדי שיספגו נוזלים שיאפשרו להן להתרכך כמו שאנחנו אוהבים .

אז זהו – לא יותר ! סנפרוסט יצאה עם לקט חדש של קטניות – שעועית אדומה, שעועית לבנה וחומוס מבושלים וקפואים כך שאפשר להחליט עכשיו שמתחשק לאכול מרק רציני ולהכין מיד.

אני מאוד אוהבת את המרק האיטלקי הכפרי ריבוליטה  קטניות , עגבניות וצמחי תבלין השילוב הנהדר של החמצמצות של העגבניות עם הקטניות הינו מושלם . באיטליה כמו באיטליה די שהכול יהיה ממש נהדר מגישים מרק זה עם כף רצינית של פרמזן מלמעלה .

סוד קטן שלי להסמכת המרק הוא להוציא לקראת סוף הבישול כשתי מצקות מתכולת המרק החוצה ולטחון אותן  ל "פירה" ולהחזירן לסיר .

מי שרוצה להסמיך יותר את המרק ניתן להוסיף גם חופן פסטה קצרה לתוך סיר המרק . יש להוסיפה כ 10 דקות לפני סיום הבישול.

מרק קטניות חורפי

בקערה קטנה מניחים את הפטריות המיובשות ומוסיפים מים רותחים – לחצי שעה.

מחממים בסיר המרק את השמן הזית.

מוסיפים את הבצל , גזר וסלרי ומטגנים ביחד על אש בינונית.

מוסיפים את השום והעגבניות וממשיכים לטגן יחד ומערבבים מדי פעם.

סוחטים את הפטריות ( שומרים את נוזל ההשריה) ומוסיפים לסיר .

מוסיפים את הקטניות לסיר ומערבבים .

מערבבים שוב , מוסיפים את נוזל השריית הפטריות + המים.

יוצרים צרור מצמחי התבלין – עלי דפנה , טימין ומרווה ומוסיפים לסיר.

מוסיפים כפית גדושה מלח ו3/4 כפית פלפל שחור , מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות.

מוציאים עם מצקת 2 כפות גדולות מתחולת המרק לבלנדר או לכלי טחינה אחר וטוחנים ל"פירה".

מחזירים את המרק הטחון לסיר ומרתיחים שוב.

מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל או כמו באיטליה עם פרמג'ן מגורר