איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק קטניות חורפי

מרק קטניות חורפי תמיד דורש הכנה מוקדמת או יותר נכון תכנון מוקדם אבל אני ספונטנית רוצה להכין כאן ועכשיו מרק מחמם . אבל נגד הפיסיקה / כימיה של הקטניות אין מה לעשות – צריכות את זמן התפיחה שלהן של כ 10 שעות "אמבטיה " במים כדי שיספגו נוזלים שיאפשרו להן להתרכך כמו שאנחנו אוהבים .

אז זהו – לא יותר ! סנפרוסט יצאה עם לקט חדש של קטניות – שעועית אדומה, שעועית לבנה וחומוס מבושלים וקפואים כך שאפשר להחליט עכשיו שמתחשק לאכול מרק רציני ולהכין מיד.

אני מאוד אוהבת את המרק האיטלקי הכפרי ריבוליטה  קטניות , עגבניות וצמחי תבלין השילוב הנהדר של החמצמצות של העגבניות עם הקטניות הינו מושלם . באיטליה כמו באיטליה די שהכול יהיה ממש נהדר מגישים מרק זה עם כף רצינית של פרמזן מלמעלה .

סוד קטן שלי להסמכת המרק הוא להוציא לקראת סוף הבישול כשתי מצקות מתכולת המרק החוצה ולטחון אותן  ל "פירה" ולהחזירן לסיר .

מי שרוצה להסמיך יותר את המרק ניתן להוסיף גם חופן פסטה קצרה לתוך סיר המרק . יש להוסיפה כ 10 דקות לפני סיום הבישול.

מרק קטניות חורפי

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 2 גזרים קצוצים גס
  • 3 מקלות סלרי קצוצים גס
  • 3 שיני שום קצוצות גס
  • 3 עגבניות בשלות קצוצות גס
  • 2 כוסות לקט קטניות קפוא
  • 60 גרם פטריות מיובשות
  • 2 עלי דפנה
  • 5 ענפי טימין
  • 4 עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 6 כוסות מים

בקערה קטנה מניחים את הפטריות המיובשות ומוסיפים מים רותחים – לחצי שעה.

מחממים בסיר המרק את השמן הזית.

מוסיפים את הבצל , גזר וסלרי ומטגנים ביחד על אש בינונית.

מוסיפים את השום והעגבניות וממשיכים לטגן יחד ומערבבים מדי פעם.

סוחטים את הפטריות ( שומרים את נוזל ההשריה) ומוסיפים לסיר .

מוסיפים את הקטניות לסיר ומערבבים .

מערבבים שוב , מוסיפים את נוזל השריית הפטריות + המים.

יוצרים צרור מצמחי התבלין – עלי דפנה , טימין ומרווה ומוסיפים לסיר.

מוסיפים כפית גדושה מלח ו3/4 כפית פלפל שחור , מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות.

מוציאים עם מצקת 2 כפות גדולות מתחולת המרק לבלנדר או לכלי טחינה אחר וטוחנים ל"פירה".

מחזירים את המרק הטחון לסיר ומרתיחים שוב.

מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל או כמו באיטליה עם פרמג'ן מגורר

השאר תגובה