מרק קטניות חורפי
מרק קטניות חורפי תמיד דורש הכנה מוקדמת או יותר נכון תכנון מוקדם אבל אני ספונטנית רוצה להכין כאן ועכשיו מרק מחמם . אבל נגד הפיסיקה / כימיה של הקטניות אין מה לעשות – צריכות את זמן התפיחה שלהן של כ 10 שעות "אמבטיה " במים כדי שיספגו נוזלים שיאפשרו להן להתרכך כמו שאנחנו אוהבים .
אז זהו – לא יותר ! סנפרוסט יצאה עם לקט חדש של קטניות – שעועית אדומה, שעועית לבנה וחומוס מבושלים וקפואים כך שאפשר להחליט עכשיו שמתחשק לאכול מרק רציני ולהכין מיד.
אני מאוד אוהבת את המרק האיטלקי הכפרי ריבוליטה קטניות , עגבניות וצמחי תבלין השילוב הנהדר של החמצמצות של העגבניות עם הקטניות הינו מושלם . באיטליה כמו באיטליה די שהכול יהיה ממש נהדר מגישים מרק זה עם כף רצינית של פרמזן מלמעלה .
סוד קטן שלי להסמכת המרק הוא להוציא לקראת סוף הבישול כשתי מצקות מתכולת המרק החוצה ולטחון אותן ל "פירה" ולהחזירן לסיר .
מי שרוצה להסמיך יותר את המרק ניתן להוסיף גם חופן פסטה קצרה לתוך סיר המרק . יש להוסיפה כ 10 דקות לפני סיום הבישול.
מרק קטניות חורפי
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים גס
- 2 גזרים קצוצים גס
- 3 מקלות סלרי קצוצים גס
- 3 שיני שום קצוצות גס
- 3 עגבניות בשלות קצוצות גס
- 2 כוסות לקט קטניות קפוא
- 60 גרם פטריות מיובשות
- 2 עלי דפנה
- 5 ענפי טימין
- 4 עלי מרווה
- מלח
- פלפל שחור
- 6 כוסות מים
בקערה קטנה מניחים את הפטריות המיובשות ומוסיפים מים רותחים – לחצי שעה.
מחממים בסיר המרק את השמן הזית.
מוסיפים את הבצל , גזר וסלרי ומטגנים ביחד על אש בינונית.
מוסיפים את השום והעגבניות וממשיכים לטגן יחד ומערבבים מדי פעם.
סוחטים את הפטריות ( שומרים את נוזל ההשריה) ומוסיפים לסיר .
מוסיפים את הקטניות לסיר ומערבבים .
מערבבים שוב , מוסיפים את נוזל השריית הפטריות + המים.
יוצרים צרור מצמחי התבלין – עלי דפנה , טימין ומרווה ומוסיפים לסיר.
מוסיפים כפית גדושה מלח ו3/4 כפית פלפל שחור , מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות.
מוציאים עם מצקת 2 כפות גדולות מתחולת המרק לבלנדר או לכלי טחינה אחר וטוחנים ל"פירה".
מחזירים את המרק הטחון לסיר ומרתיחים שוב.
מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל או כמו באיטליה עם פרמג'ן מגורר
