איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק נודלס ובשר וייטנאמי מרק פו

המפגש הראשון שלי עם הרחוב הווייטנאמי היה מרגש מאוד – מרק נודלס ובשר וייטנאמי מרק פו.

היציאה משערי בית המלון הממוזג , הרגוע והמפנק לרחוב הרועש , הדחוס עם האוויר הסמיך מכה בי באחת . מאות אופנועים דוהרים ברחוב על הכביש , על המדרכה צופרים , צועקים ממהרים וזה קורה 24 שעות ביממה. מעמיסים על האופנוע חנות פרחים שלמה , משפחה עם שני ילדים, כלבים , חנות נעליים ואפילו פיגומים לבניה . הסכנה היחידה לתייר המתחיל המסתובב ברחובות האנוי היא חציית הכביש – אין כל סכנה אחרת.

מרק נודלס ובשר וייטנאמי - מרק פו

בדרכי לבית הספר לבישול ליום הראשון עוברת דרך בתי אוכל קטנים – מה זה קטנים כוכים קטנים במקרה הטוב ולפעמים גם ללא כוך אלא פשוט כך באמצע המדרכה ויטרינה קטנה מוצבת , גזייה  ומסביבה מספר שרפרפים כחולים קטנטנים עליהם יושבים הסועדים – אנשים עם חליפות , אנשים עם בגדי עבודה – כולם מגיעים לאכול את ארוחת הבוקר שלהם – מרק PHO מרק בשר עם אטריות אורז  ועוד המון תוספות  בתוך הקערה ועם לחמניה מטוגנת ליד . הווייטנאמיים לא אוכלים אוכל חריף כלל – אוכלים הרבה מאוד ירקות ירוקים טריים או חלוטים קלות במי המרק. כל הטעמים מאוזנים מאוד ומסתכמים לצלחת של מרק מהביל ומזין המחזיק אותם בבטן מלאה עד הצהרים לפחות.

מרק נודלס ובשר וייטנאמי - מרק פו

מרק הבשר מבושל מכל העצמות של הבקר  איתם אין מה לעשות במשך שעות ארוכות מאוד . מהמורשת הצרפתית ששלטה בווייטנאם לפני מאה שנים השתרשה דרך הכנת המרק כמו זו הנהוגה במטבח הצרפתי של צליה קצרה של העצמות בתנור בחום גבוה ואחר כך בישולם בישול ארוך של ציר מרק שלאחר סינונו מתקבל מרק צלול עדין לו מוסיפים תבלינים כמו כוכב אניס וקינמון וגם טעמים מעושנים של ג'ינג'ר ובצל מעושן.

מרק הפו מאוד מאוזן מטעמיו  ובמרכיביו המקנה לאוכל אותו ארוחה שלמה מאוזנת של חלבון , פחמימה ונוזלים להתחיל טוב יום חם ולך בקיץ הדביק בווייטנאם.

כשמקבלים את הצלחת המהבילה תושבי האנוי נוהגים לזלול מיד את הנודלס כי הם ממש לא אוהבים שהאטריות שלהם מתרככות מידי בתוך המרק.

מרק נודלס ובשר וייטנאמי – מרק פו

לציר המרק

  • 2 ק"ג עצמות בקר ( במקור זה עצמות חזיר )
  • 6 בצלי שאלוט אדומים
  • 1.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי נקי חתוך גס
  • 500 גרם חזה בקר
  • 2 יחידות כוכב אניס
  • 2 מקלות קינמון
  • כפית מלח

להגשת המרק

  • 200 גרם בשר סינטה פרוס דק מאוד
  • 1 כף רוטב דגים
  • 600 גרם אטריות אורז דקות ששרו במים כשעתיים
  • 1/2 בצל חתוך לרצועות
  • 4 יחידות בצל ירוק חתוכות לרצועות
  • 1/2 כוס עלי כוסברה טרייה
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טרי
  • 1 לימון או ליים חתוך  ל6
  • פלפל צ'ילי אדום חתוך לרצועות

מחממים תנור ל 200 מעלות וצולים בו את העצמות כ 20 דקות .

בינתיים צולים את הג'ינג'ר ובצלי השאלוט על אש גלויה כ חמש דקות כדי לקבל טעם מעושן .

מסירים מהאש מקררים וקולפים.

מניחים את העצמות הצלויות בסיר גדול מוסיפים מים ומביאים לרתיחה . מסירים את הקצף שנוצר . מוסיפים את הג'ינג'ר והשאלוט בשר החזה התבלינים והמלח ממשיכים לבשל ביחד כ 30 דקות במצב של רתיחה עדינה. מוציאים את הבשר ושומרים בצד וממשיכים לבשל את הציר עוד כ 4 שעות .

מסננים את הנוזלים מהמוצקים , עכשיו אנחנו מוכנים להגשה !

מערבבים את רוטב הדגים עם הפרוסות הדקות של הסינטה .

פורסים את בשר החזה המבושל לפרוסות דקות.

לתוך מים רותחים מכניסים את אטריות האורז ל 20 שניות תוך ערבוב עם מקלות אכילה – ומוציאים מיד לקערה הגשה של המרק מניחים מעל הנודלס בשר סינטה , בשר מבושל , בצל לבן , בצל ירוק , כוסברה  ומוזגים מעל מהמרק הרותח.

מגישים עם לימון , צ'ילי ותוספת של רוטב דגים .

רוצים ללמוד להכין עוד מנות וייטנאמיות אותנטיות ? התקשר עכשיו לתאום סדנת בישול ווייטנאמי  0544944205

השאר תגובה