איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק כרישה איטלקי

כשהטמפרטורות יורדות והיום מתקצר עולה בי רצון עז להכין מרק! לא צריך סופת רעמים וברקים כדי שאני שאכין מרק צח שיהיה הבסיס לכל מרק אחר שאכין.

היום אחלוק אתכם מתכון איטלקי קלסי שלמדתי בעמק אאוסטה באלפים האיטלקיים.

אך לפני הכנת מרק הכרישה נכין את ציר הירקות.

כל מרק טוב מתחיל במרק ירקות צח/ציר מרק . כל הירקות הארומטיים המבושלים כחצי שעה מעניקים טעם נוסף למרק הסופי.

ציר ירקות 


1 בצל גדול חתוך גס

  • 4 גזרים קלופים חתוכים גס
  • שורש פטרוזיליה
  • ½ שורש סלרי
  • 4 גבעולי סלרי
  • 3 שיני שום
  • 2 עגבניות טריות
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 3 עלי דפנה
  • 4 יחידות פלפל אנגלי

 ממלאים סיר גדול במי ברז עד גובה של  כ10 ס"ממעל הירקות ומרתיחים על להבה גבוהה בסיר כמעט מכוסה לגמרי. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ 40 דקות .

מסננים את המרק. שומרים את הנוזל לשימוש. ניתן להקפיא בכלי סגור לשימוש עתידי.

 מרק כרישה

מכינים את המרק על בסיס חמאה – כנהוג בצפון איטליה מה שנותן עידון רב ומרקם קרמי טעים.

  •  5 כרישות – החלק הלבן בלבד
  • 50 גרםחמאה
  • 2 כפות קמח
  • 5 כוסות מרק צח
  • מלח + פלפל שחור גרוס טרי
  • ½ כוס אורז לבן
  • 50 גרםגבינה קשה מגוררת – פרמזן,צ'ידר

שוטפים היטב את הכרישה ופורסים לפרוסות של1 ס"מ.

ממיסים בסיר עמוק וכבד את החמאה, מוסיפים את הכרישה ומאדים כ 20 דקות עד שצבע הופך לחום זהב.

מפזרים מעל את הקמח ומערבבים בכף עץ ומבשלים כדקה ביחד.

מחממים את המרק הצח ומוסיפים אותו לסיר עם הכרישה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל ומרתיחים.

מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל ברתיחה מתונה עוד כ 20 דקות.

מוזגים את המרק לצלחות הגשה אישיות, פרוסת טוסט קלויי , בוזקים עליו בנדיבות מהגבינה המגוררת ומעט פלפל שחור גרוס ומכניסים לגריל ל 2 דקות.

חלום של מרק איטלקי !

רוצה לדעת יותר על המטבח האיטלקי?

אני מקיימת סדנת בישול איטלקי בה לומדים להכין פסטה, ריזוטו וניוקי.

שף פרטי איריס לוי

  1. חתולי8 הגיב:

    יאאא!! רוצה רוצה! אני אשתדל לבוא ביום גשום….
    נהדרת את! כל הכבוד!

  2. בדיוק בימים האחרונים אני חושבת על מרק כזה. הולכת לנסות בבית!
    🙂
    שרונה

השאר תגובה