איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק ארטישוק ירושלמי

כדי לאכול מרק ארטישוק ירושלמי נהדר  כזה שמכין שף פרטי לא צריך להמתין לעונה ספציפית . היום ניתן לקנות בכל סופרמרקט ארטישוק ירושלמי קפוא קלוף ואיכותי ולהכין ממנו מרק . מרק ארטישוק הירושלמי טעם ובפשט ביותר  להכנה .

מרק ארטישוק ירושלמי יכול להיות מוגש בכל ארוחה מפוארת ובמיוחד ב ארוחה צמחונית או טבעונית מיוחדת מרק זה טבעוני וללא גלוטן מה שהופך אותו למושלם לחג וליום חול , כך אפשר ליהנות בקלות ממה שיש לו להציע.

ועוד כדי להוסיף על כל הטוב הזה הכנתי גם "קרוטונים" מבטטה – קוביות קטנות של בטטה שטוגנו בשמן זית עם רוזמרין המוסיפות נגיעות של מתיקות נהדרת למרק בטעם ומראה של שף פרטי.

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק ארטישוק ירושלמי עם קרוטוני בטטה

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 כרישה – החלק הלבן – קצות
  • שורש פטרוזיליה
  • 2 גזרים
  • שקית ארטישוק ירושלמי קפוא
  • מלח
  • פלפל

מטגנים במעט שמן זית את הבצלים + הכרשה   ושורש הפטרוזיליה ו על אש נמוכה עד לריכוך.

מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מלח ופלפל ומכסים במים.

מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך מלא של הארטישוק הירושלמי.

טוחנים עם בלנדר מוט.

מגישים עם קרוטוני בטטה

בתאבון

איריס לוי  שף פרטי

השאר תגובה