איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק אסייתי עדין

מרק אסייתי עדין

כשאנחנו מטיילים בחו"ל  לחלק הקולינרי יש מקום חשוב. תמיד מחפשים מאכלים מקומיים , בשלנים ביתיים שווקים מיוחדים וגם מקומות ייצור של חומרי גלים מיוחדים – גבינות , יין ועוד . לאחרונה חזרנו מחופשה משפחתית בברלין . טעמנו לא מעט נקניקיות , המבורגרים ובירות מצוינות – לקחנו חלק באוקטובר פסט – אך בכנות פחות התחברנו או התלהבנו מהקולינריה הגרמנית הקלאסית . מאוד התלהבנו מהקולינריה העולמית  אותה פגשנו בכל פינה – פיצות מופלאות , קונדיטוריה נהדרת והלהיט היה …. המטבח האסייתי שנראה שכבש בגדול גם את ברלין והסביבה . ביקרנו במספר מסעדות אסייתיות שתמיד היו מלאות מפה לפה . במיוחד זכור לנו ונשמר עד עכשיו טעמו המצוין של מרק במסעדה תאילנדית / מלזית  אוטנטית קטנה . מרק אסייתי עדין על בסיס חלב קוקוס שהגיע בקערה ענקית מלאה כל טוב .המרק הזה מהווה ארוחה שלמה עם חלבון ממקורות שונים – דג , עוף או טופו , ירקות , אטריות ועוד.

כחוקרת קערות מרק ידועה ביקשתי מהמלצרית שגמגמה  באנגלית  לדבר עם השף. היא נכנסה פנימה ( לא הייתי בטוחה שהסברתי את עצמי נכון ) ואחרי מספר דקות יצאה מהמטבח אישה דקיקה עם מבט ביישני בעיניים שלא מדברת מילה באנגלית – כמובן ! בשיחה ארוכה בעזרתה של המלצרית הנחמדה שהתברר שהיא בתה של הבשלנית הצלחתי לקבל את המתכון אותו למדה השף מאימה המלזית שעברה לגור לפני כ20 שנה לתאילנד ומשם עברה לפני כ 5 שנים לפוטסדם – עיר קטנה ומקסימה ליד ברלין.

מרק אסייתי עדין זה הוא ערוב נהדר בן המטבח המלזי והמטבח התאילנדי – המשלב חלב קוקוס עם מחית ארומטית עם חמאת בוטנים שהינה בסיס במטבח המלזי. ניתן להוסיף למרק כל מה שאתם אוהבים ולהפכו ממנה ראשונה למנה עיקרית .

מרק אסייתי עדין

לשש מנות מרק

לתוספות המרק:

  •  חבילת אטריות אורז / שעועית (או נודלס רגילות)
  • 2 חופנים נבטי שעועית
  •  גפרורי גזר משלושה גזרים 3
  •  1 קליפה ממלפפון פרוסה לגפרורים דקים
  • עלים צרור כוסברה
  • חבילת(100 גרם) פטריות אנוקי או פטריות שמפיניון פרוסות

למחית הלאקסה:

  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 4 שיני שום קלופות
  • פיסת ג’ינג’ר קלופה בגודל של 4 ס"מ
  • קליפה ומיץ מלימון טרי
  • 3 פלפלי צ’ילי אדומים טריים ללא זרעים (או 1 ירוק)
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
  • 3 כפות שמן

למרק:

  • 2 כפיות כורכום
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפיות מלח
  • 5 פטריות שיטאקי יבשות

מכינים את התוספות: מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים אטריות שעועית כחצי דקה עד שהן מתרככות. מעבירים לקערה עם מי קרח. מוציאים מהמים ומעבירים לקערה.

באותו הסיר חולטים נבטים חצי דקה והגזר מעבירים לקערת מי הקרח ומוציאים לצלוחית. שומרים 3 כוסות ממי הבישול.

עורכים את שאר התוספות בצלחת גדולה.

מכינים את מחית הלאקסה: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון למשחה. מטגנים במחבת על להבה בינונית כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהמחית זהובה וסמיכה.

מכינים את המרק: מערבבים את מחית הלאקסה בסיר עם מי הבישול ששמרנו ושאר חומרי המרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה בבעבוע עדין 5 דקות. מתקנים תיבול.

מחלקים אטריות ונבטים בין הצלחות, מוזגים את הלאקסה ומקשטים בגפרורי מלפפון, עלי כוסברה ופטריות .

השאר תגובה