איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מסעדת אמא בבית שאן

מסעדת אמא

אני מאוד אוהבת מסעדות המגישות ומשמרות אוכל ביתי / מסורתי . במיוחד מתה על ההמלצות החמות הבאות מאנשים הגרים בסביבה וממליצים בחום על המסעדה המוסיפים את המשפט " תגיעו מוקדם כשהקובה / פלפל/ ממולאים נגמרים הם סוגרים". אז כזו הייתה ההמלצה על מסעדת אמא בבית שאן . המקום פתוח מדי יום עד שעה 15:00 אבל הרבה פעמים הקובה הנהדר שמוגש במקום נגמר אז סוגרים.

חודש אוגוסט גורם לנו לצאת מהבית ולטייל. נפגשנו עם איילה ודני החברים הטובים שלנו לבוקר משותף של טיול בעמק בית שאן. חם ודביק מה שגרם לנו מיד לזרום לעמק המעיינות אזור עין אבוקה והמפלים הלבנים. חמושים בכובע קרם הגנה ובגד ים. משכשכים במים הזורמים ומעל כיפת עצים נהדרת השומרת על הצל – מושלם! בלי להרגיש הזמן עובר וכבר השעה 13:30 וכבר מדגדג לנו הצורך בבטן. עולים על הג'יפ ונוסעים לבית שאן באזור השוק הישן במבנה מחודש שוכנת המסעדה שרועי פתח לפני שלוש שנים – מסעדת אמא בבית שאן .

מסעדת אמא

מסעדת אמא

נכנסים לחלל מצוחצח שבמרכזו עומד דלפק ועליו 8 פתיליות ועליהן סירים גדולים ומבעבעים. באוויר ריח נהדר של אוכל ביתי. רועי חייכן נעים הליכות עומד עם כף גדולה ולב רחב וממלא צלחות ענקיות שאדם רגיל לא מסוגל לסיים.

קובה סלק , קובה דלעת חריף חריף , אורז, תבשיל שעועית , במיה תבשיל חומוס וגם שניצלים , קציצות ועוד. רועי מספר שאימא שלו העירקית לימדה אותו את כל תורת הבישול והאמת עשתה עבודה טובה. רועי מבשל את כל המוגש במסעדה. ארוחה עסקית לאדם כוללת מנה עיקרית , שתי תוספות וסלטים חופשי כל זה ב 55 ₪ בלבד. הסלטים שרועי מכין נהדרים , הכול טרי כל כך . גזר מרוקאי אותו אהבתי במיוחד , כרוב טרי ,סלק מבושל ועוד, בכל ביס אפשר לחוש את הנגיעות של המטבח המרוקאי אותו קיבל רועי מהצד של אבא שלו  שמשתלב נהדר עם המטבח העירקי.

טעמנו מכל הסירים של רועי והכל היה ממש טעים. אני הכי אהבתי את הקובה סלק שטעם הבשר היה מודגש – כמו שצריך. לצמחונים יש מנה מיוחדת וגם מנות ילדים.

מסעדת אמא  – רחבעם זאבי 6 בית שאן

פתוח מדי יום בין השעות 11:30 – 15:00

כשר

050-560-0650

אוכל של בית 

השאר תגובה