איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ממרח חצילים בטעם כבד

ממרח חצילים בטעם כבד

משפחתי ואורחי מאוד אוהבים חצילים. בכל ארוחה או אירוע שאני מקיימת של שף עד הבית תהיה מנה עם חצילים , ממרח , מנה ראשונה או עיקרית . עובדה זו היינה ברורה , אנחנו גרים במזרח התיכון בו החצילים נהדרים. בכל המטבחים של המדינות סביבנו – טורקיה , יוון והרחוקות יותר איטליה ספרד – החצילים מככבים .

היום נכין ביחד ממרח חצילים בטעם כבד – ממרח נהדר ועשיר שמתאים לכולם גם לטבעונים שביננו – עם שינוי קטן.

את החצילים אני מקפידה לקלף וגם משתדלת להוציא את רוב הזרעים שבהם. אני אופה אותם בתנור כשהם משוחים בשמן זית במקום טיגון בשמן עמוק – מה שמפחית את הערך הקלורי של המנה.

כדי להצליח באפייה של החצילים חשוב לשמור על שני כללים מרכזיים :

לאחר חיתוך החצילים לזרו מלח שולחני עליהם כדי שיגירו את הנוזלים מה שיאפשר צלייה יפה בתנור וגם יפחית את המרירות .

אפייה בחום גבוה של 220 מעלות ל 30 דקות – תיצור גוון חום וטעם כמעט כמו של טיגון.

סלט זה אהוב בביתי מאוד לכן אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה כן כן מקפיאה . אני מקפיאה את הסלט בכלי זכוכית של חברת Luminarc,  מסדרת  Pure Box Active, הדור החדש של כלי אחסון המצליחה העשויה זכוכית בשילוב עם מכסה פלסטיק אטום המתאימה להגשה ,לאכסון במקרר,  חימום במיקרוגל וגם להקפאה . החידוש בסדרה זו הינו במכסה של כלי האחסון המגיע עם סגירת אטם סיליקון המאפשר איטום מלא ומכאן מבטיח על שמירה של איכות המזון וטריותו .

לטבעונים אני ממליצה להחליף את הביצים הקשות בכמות כפולה  של אגוזים . אפשר לשלב שני סוגי אגוזים שאתם אוהבים – מלך ושקדים או קשייו ואגוזי לוז.

בישותי לך חוברת מתכונים ל ארוחת גורמה טבעונית בת 5 מנות – קבלו אותה במתנה 

ממרח חצילים בטעם כבד

  • 2 חצילים בינונים קלופים וחתוכים לקוביות
  • כף מלח – לזריעה
  • 2 ביצים קשות ( טבעונים מחליפים בעוד אגוזים )
  • 3 בצלים חתוכים לקוביות
  • 4-3  כפות שמן זית
  • 1  כף סילאן
  • 1  כפית מלח
  • 1/2  כפית פלפל שחור גרוס
  • 70 גרם אגוזי קשיו קלויים

  1. חותכים את החציל לקוביות מניחים במסננת וזורים כף מלח . משהים כחצי שעה להגרת הנוזלים.
  2. שוטפים את החצילים ו"סוחטים" אותם .
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  4. בקערה מניחים את כל קוביות החצילים ומוזגים את שמן הזית ומערבבים.
  5. מסדרים את החצילים בתבנית עם נייר אפיה ואופים עד להשחמה קלה
  6. בינתיים, מבשלים את הביצים עד שהן קשות. מקלפים ומניחים בצד.
  7. מקלפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לרצועות. מחממים מעט שמן במחבת רחבה על אש נמוכה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם. כשהבצלים מתחילים להזהיב, תוך כדי ערבוב, עד שהם רכים מאוד ושחומים. שימו לב: זה השלב החשוב ביותר בהכנת הממרח. צריך להקפיד לטגן את הבצלים על אש נמוכה ובמשך דקות ארוכות, עד שהם מתקרמלים ומקבלים טעם מתקתק .
  8. לאחר שהחצילים נאפו יפה שמים אותם במעבד מזון עם  הבצל אגוזי הקשיו והביצים מפעילים את המעבד עם פולסים כדי שמרקם הממרח לא יהיה משחתי אלה מעט גבשושי.
  9. מוסיפים את הסילאן והפלפל השחור וטועמים אם יש צורך להוסיף מלח ( הרי המלחנו מאוד את החצילים בהתחלה )
  10. מעבירים את הממרח לקופסה איכותית סגורה. ושומרים במקרר/ במקפיא

 

רוצים ששף פרטי איריס לוי תבשל גם לכם ארוחת שף טבעונית ? התקשרו עכשיו  0544944205

  1. חגית הגיב:

    אשמח לקבל מתכונים למייל

  2. רות בר און הגיב:

    כמה זמן המימרח נישמח במקרר? תודה

  3. Elisheva Erez Cohen הגיב:

    האם ניתן להכין את כבד החצילים יום או יומיים מראש ?
    תודה מראש,
    אלישבע

    • איריס לוי הגיב:

      היי אלישבע
      כן אין בעיה כלל.
      האמת שאני מכינה לפעמים כמות גדולה ומקפיא חצי – אצלי זה עובר אוכלים ונהנים . תראי מה החברה בבית אומרים.
      בהצלחה

השאר תגובה