איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כמה סוגי  סנדוויצ'ים אנחנו עוד יכולים להמציא כדי שהילדים יסכימו לאכול במהלך היום ? כבר ניסינו הכול והם ממשיכים להחזיר חצי מהם הביתה . אז הפעם אולי מאפה טעים במקום ? מאפיי בצק עלים במילוי חזה עוף , מאפים קטנים בטיבול מעניין וריחני המוגשים בתוספת של קטשופ כמו שהם אוהבים . המאפים האלו אצלי בבית הם להיט, הילדים ממש מחסלים הכול , אני יודעת בדיוק מה יש בפנים ו- אין חומרים משמרים . הם מגיעים חזרה הביתה לא מורעבים לאחר שאכלו באמצע היום וגם נהנו.

ממליצה להוסיף גם מספר מקלוני גזר פלפל או מלפפון וקופסה קטנה של קטשופ.

מאפה בצק עלים במילוי חזה עוף

30 דקות הכנה

25 דקות אפייה

כ 20 יחידות

  • בצק עלים מרודד מופשר
  • ביצה להברשה

למילוי

  • שני נתכי חזה עוף נקיים וקצוצים קטן ( לא טחון)
  • 3 כפות שמן ניטרלי
  • 1/4 כפית כורכום
  • כפית אבקת צ'ילי
  • כפית אבקת כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית גרם מסלה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • פלפל ירוק חריף קצוץ – לא חובה
  • כפית מלח

במחבת רחב מחממים את השום + הג'ינג'ר + פלפל צ'ילי ומטגנים קלות

מוסיפים את הבצל  וכל התבלינים ומבשלים כך כ 3 דקות.

מוסיפים את העוף ומבשלים יחד מספר דקות . אם יש צורך מוסיפים 1/4 כוס מים .

טועמים ומתקנים טיבול ומקררים

מחממים תנור ל 190 מעלות .

פורסים את הבצק עלים על משטח העבודה

חותכים את הבצק לריבועים שווים . בכול ריבוע מניחים כפית מהמילוי ומקפלים שני קצוות של המרובע אחד אל השני .

מברישים בביצה ואופים כ 25 דקות .

השאר תגובה