איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה שבלולי פיצה

מאפה שבלולי פיצה

הילדים יצאו לחופש החום מכביד על הגוף כולו וזמן האלתורים במטבח הגיע.

מגיעים מהבריכה / מהפארק / מהבילוי עם חברים וצריך לתקתק מהר ארוחה קלה טעימה והכי חשוב  שלא תצריך שהות ארוכה במטבח.

אני מאוד ממליצה על מאפה שבלולי פיצה נהדרים והחלק הטוב בהם הוא הבצק המצוין שאני בטוחה כי תאמצו אותו  והוא ישמש אתכם לעוד מנות מצוינות . הבצק הנהדר הזה מתאים למאפים מתוקים וגם למאפים מלוחים, ניתן להכין את הבצק ולהקפיא אותו לפני האפייה. בכלל אני תמיד מכינה כמות כפולה משבלולים אלה בטעמים שונים ומקפיאה. חצי נאפה מידית  וחצי מסודר בקופסה תוך הפרדה בין השבלולים בניילון דק . כך עוד מספר ימים אחזור הביתה עם  "הזאבים" הקטנים רעבים רעבים וכל שנותר לי לעשות זה לערוך את השבלולים על מגש אפיה – ויש ארוחה !!

המאפה שהכנתי היה במילוי בשני טעמים  – פיצה ופסטו אך הגיוונים אין סופיים לפי מה שאתם אוהבים . הילדים יעדיפו את הפיצה – הטעם המוכר אך אפשר להכיר להם גם טפנד זיתים שחורות , טפנד עגבניות מיובשות ולמבוגרים להוסיף אנשובי , צ'ילי גרוס , גבינות מעניינות כמו רוקפור , פיקורינו ועוד.

DSC_0237

DSC_0240

DSC_0256

DSC_0260

DSC_0262

  מאפה שבלולי פיצה / פסטו

 

מתקבלים 15 שבלולים

לבצק:

  • 1/3 כוס שמן
  • 1/4 כוס חלב
  • ½ כוס יוגורט
  • חצי כפית עד כפית וחצי מלח
  • כף חומץ פשוט
  • 2  וחצי כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה

 מילוי עגבניות

  • 100 גרם רסק עגבניות
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כף שמן זית
  • 4 פרוסות גבינה צהובה
  • אורגנו מיובש או בזיליקום מיובש
  • 150 גרם גבינה צהובה עמק

 מילוי רוטב פסטו

  • צרור בזיליקום – רק עלים
  • 2 שני שום
  • 60 גרם פרמזן מגורר
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • 150 גרם גבינה צהובה עמק.

מכינים את הבצק

יוצקים לקערה חלב, יוגורט ,שמן, חומץ ומלח ומערבבים במטרפה ליצירת נוזל אחיד.

מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה, ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. הבצק צריך להיות רך ונעים לעבודה. אם אתם מרגישים שהוא דביק, אפשר להוסיף מעט קמח בהדרגה עד שהבצק יהיה יציב ולא דביק.

מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת ל 1/4  שעה מנוחה .

מכינים את המילוי 

עגבניות – מערבבים את רסק העגבניות, שמן זית , מלח ותבלינים למשחה אחידה . מוסיפים את המים תוך ערבוב קבוע עד לאיחוד.

פסטו – במעבד מזון מערבבים את הבזיליקום + השום + גבינת פרמזן תוך כדי קיצוץ. מוסיפים בהזלפה איטית את שמן הזית . מתבלים לפי הצורך מלח + פלפל שחור.

 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ שני מילימטר.

מורחים על כל עלה את הרוטב- עגבניות /פסטו  ומפזרים מהגבינה הצהובה מעל. מגלגלים בזהירות תוך שמירה על מיקומו של המילוי + הגבינה לגליל. חותכים את הגליל לחתיכות בעובי 1.5 – 2   ס"מ.

מסדרים  את השבלולים על ניר אפיה הפרוס על תבנית . השבלולים תופחים בזמן האפייה לכן חשוב לשמור על מרווחים נוחים ביניהם .

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 25-20 דק', עד שהמאפים זהובים והריח בבית נהדר.

השאר תגובה