איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

גם היום הקישואים נמצאים במרכז שמחתי במטבח. החיבור בין הקישואים הקיציים עם הגבינות הנהדרות החדשות של תנובה – בולגרית ושמנת על בסיס יוגורט יווני הוא פשוט מושלם מתקבל מאפה קישואים וגבינות חגיגי במיוחד יפה ובעיקר טעים.

על בסיס של בצק עלים , גבינות שוות + צמחי תבלין שנאפו ביחד מתקבל מאפה נהדר.

אומר בכנות מלאה יש כאן עבודה ! הרבה התעסקות לגלגל את הקישואים הקטנטנים אבל התוצאה שווה. עשיתי גם וורסיה של מנה אישית שהיא ממש מנת רושם שיצאה יפיפייה אז תחליטו , מה אתם היום – מבשלים לאורחים או מצ'פרים את המשפחה.

מאפה קישואים וגבינות

  • 1/2 חבילה בצק עלים מרודד מופשר
  • 3 קישואים פרוסים לרצועות דקות
  • 3 זוקיני פרוסים לרצועות דקות
  • 1/2 קופסה גבינה בולגרית 16% מעודנת תנובה
  • 3/4 קופסה גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני תנובה
  • פרמז'ן מגורר
  • 2 שיני שום קצוץ דק
  • עלים מ 6 ענפים של נענע טרייה קצוץ דק
  • כף מלח
  • 1/4 קופסת שמנת מתוקה
  • 1/2 ביצה מקושקשת
  • 1/4 כוס חלב

מפזרים מלח על רצועות הקישואים והזוקיני ומשהים בצד כ 20 דקות לריכוך .

משמנים תבנית פאי מתפרקת / תבניות פאי אישיות .

פורסים את בצק העלים ומרדדים מעט.

מסדרים את הבצק בתוך תבנית הפאי תוך הקפדה שיהיה בצק על דפנות התבנית . חותכים את הבצק בקו ישר.

בקערה מערבבים את גבינת השמנת + הגבינה הבולגרית + נענע + שום ומורחים על בסיס הבצק.

מפזרים מעל את הפרמז'ן.

מנקזים את רצועות הקישואים וסופגים את הנוזלים במגבת נייר. מגלגלים כל רצועת קישוא לגליל קטן ומניחים בתבנית תוך נעיצה קלה בתוך המשטח הגבינות.

מסדרים בצורה נאה את כל גלילות הקישואים והזוקיני תוך שימת לב לגווני הצבעים של הקישוא והזוקיני.

מערבבים את השמנת המתוקה + הביצה + החלב + 1/4 כפית מלח . עם כף בזהירות מזליפים את התערובת בין גלילות הקישואים שבתבנית.

אופים ב 190 מעלות במשך כ 40 דקות או עד שהמאפה משחים.

  1. ריקי הגיב:

    נפלא וטעים למות

השאר תגובה