איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה סלמון וירקות בבצק עלים

האפשרות לקחת מנות ישנות – רטרו  כאלה ולשדרג אותן, לתת להן טוויסט שלי , עכשווי הוא תחביב ידוע שלי . מאפה סלמון וירקות בבצק עלים הוא מנה כזו . בעבר בכל אירוע שכיבד את עצמו , ארוחת חג , בר מצווה או שמחה אחרת תפס מקום של כבוד פילה הסלמון האפוי כשהוא עטוף בבצק עלים .

אז היום אכין הומאג' למאפה הקלאסי בתוספת חומרי גלם עכשוויים כמו גבינת מסקרפונה וגם נוסיף לו "גלימה " מלכותית של ירקות – תרד וברוקולי שיוסיפו טעם עשיר וצבע נהדר למנה המלכותית הזו.

אני מודעת שהכנת המנה דורשת מעט זמן + מיומנות מסוימת אבל הכנתי סרטון מדויק המסביר שלב אחר שלב  כך שאין חשש, גם בשלן מתחיל יכול להכין בקלות מנה מפוארת זו.

מאפה סלמון

מצורף סרטון הדרכה בסוף המתכון

מאפה סלמון וירקות בבצק עלים

  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג תרד טרי
  • 2 יחידות של ברוקולי טרי קצוצים – רק החלק העליון
  • עלים מ 6  ענפים של תימין טרי
  • בצק עלים מרודד מופשר
  • פילה סלמון ללא העור
  • מלח ופלפל שחור
  • ביצה להברשה

לרוטב

  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
  • 2 כפות קמח לבן
  • 100 מ"ל יין לבן
  • 200 מ"ל חלב
  • 70 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • מסקרפונה קופסה
  • מלח

במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים את הבצל מספר דקות.

מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון עוד דקה.

מוסיפים את הברוקולי הקצוץ קטן ומטגנים יחד עוד 3 – 4 דקות .

מוסיפים את התרד וביחד עם כל תחולת המחבת מטגנים כ 10 דקות לריכוך מושלם של הכול.

מוסיפים מלח ופלפל שחור .

מסירים מהאש מסננים ומקררים.

הכנת הרוטב –  במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את הבצל . מטגנים לשקיפות ומוסיפים את העגבניות המיובשות. מטגנים יחד מספר דקות .

מוזגים למחבת את היין הלבן ומצמצמים עד שרוב היין נספג/ מתאדה.

מוסיפים 2 כפות קמח ובוחשים מהם ו"בישול " הקמח. מבשלים יחד 3 דקות תוך ערבוב.

מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שלא נותרים גושים והחלב הסמיך מעט.

מסירים מהאש. מוסיפים את גבינת הקשקבל והמסקרפונה . מערבבים ממליחים וטועמים .

בונים את המנה

על נייר אפיה פורסים את בצק העלים ומעט מרדדים אותו למלבן שיתאים לגודל הדג.

מורחים על כל הבצק באופן אחיד את תערובת הירקות  .

מניחים את פילה הסלמון במרכז בצק העלים ומגלגלים את הבצק עד לגבול הסלמון.

שופכים את רוטב הגבינה על הסלמון בתשומת לב לא ללכלך את הבצק המגולגל.

מורחים ביצה טרופה על בצק העלים.

אופים את הבצק בתנור שחומם ל 180 מעלות למשך כ 35 דקות או עד שמשחים.

 


בתאבון

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה