איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה במילוי פטריות וריקוטה

מאפה במילוי פטריות וריקוטה

זה סוד גלוי שהעיניים אוכלות לפני הפה כך שהמנה המוגשת לשולחן חשוב שתהיה יפה ורק אחר כך טעימה. אמירה זו  תופסת מאוד כשמביטים על המנה המרהיבה הזו – מאפה במילוי פטריות וריקוטה בצורת שמש צבעונית המוגש באופן אסתטי ביותר  וטעים טעים טעים.

ממליצה מאוד להכין חמניית טעמים זו לארוחת  ערב שבועות. בטוחה שתקצרו הרבה מחמאות.

את מאפה במילוי פטריות וריקוטה  הכנתי מבצק מיוחד שמקורו בדרום איטליה  בה השימוש בשמש זית הוא קבוע במאפים מלוחים ואפילו לפעמים בעוגות. הבצק מועשר גם במחית סלק מבושל המעניקה צבע משגע וטעם מתקתק עמוק למאפה  ולסיום  – הנוזל שמרטיב את הבצק הוא יין לבן איכותי המוסיף גוון של פירותיות למנה. השילוב של חומרי הגלם בבצק עם מלית נהדרת נותן מאפה באמת מיוחד.

בהכנת המנה – בצק ומילוי השתמשתי בשמן זית   נ ה ד ר  שמן זית של "כרם צדוק"  ממושב גאולים שבשרון. הם מגדלים שני זני זיתים קורטינה  – העדין ופישולין הארומטי במיוחד – בו השתמשתי .  השמן המצוין מוסיף מימד נוסף למנה ומעשירה .

אני מאוד ממליצה על הוספת  מחית הסלק לבצק   אך אם לא מתאים , אפשר להגדיל את כמות היין הלבן במקום.

מאפה במילוי פטריות וריקוטה

 מאפה במילוי פטריות וריקוטה

בצק

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2כוס יין לבן
  • 1/3 כוס מחית סלק
  • כפית מלח שולחן

מילוי

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 ½  סלסילות פטריות  חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 ענפים של תימין טרי
  • 3 שיני שום קצוץ
  • ½ ק"ג גבינת ריקוטה ללא נוזלים
  • 150 גרם גבינת פרמזן
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון עם להב המתכת ומפעילים עד שנוצר בצק אחיד וחלק. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים  שני כדורים שווים בגודלם עוטפים בניילון נצמד.

להכנת המילוי – מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן במחבת . מוסיפים את התימין והשום וממשיכים לטגן עד לריכוך הבצל  מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד מספר דקות. מתבלים במלח ופלפל מסירים מהאש  ומקררים .מערבבים את הפטריות המבושלות עם גבינת הריקוטה והפרמזן

באמצעות מערוך משטחים את שני כדורי הבצק כדי ליצור עיגולי בצק בקוטר של 30 סנטימטרים כל אחד. כדי להקל על הרידוד ממליצה לרדד על ניר אפייה .

מעבירים את אחד העיגולים על גבי נייר האפייה לתבנית האפייה וכך ממשיכים את בניית המנה.

מסמנים עיגול בהיקף אחד הבצקים  ומורחים עליו  כמות נדיבה של מילוי, ואת המילוי שנשאר הציבו במרכז עיגול הבצק. זה צריך להיראות כך:

מניחים את העיגול בצק הנותר על זה שבתבנית האפייה

יש לאטום את קצוות הבצקים וכך גם לחבר ביניהם והשתמשו בעדינות במזלג כדי לסגור את הבצק לגמרי וליצור עיטור יפה.

מניחים קערה במרכז הבצק, ולוחצים אותה מעט כדי ליצור שקע בין המילוי המרכזי לחיצוני.

חותכים בסכין מאוד חדה  חלקים שווים, בעובי של 2-3 ס"מ. להשתדל שהחיתוך ייעשה בבת אחת ולא לחזור עליו שוב . על החתך להגיע עד לקערה שבמרכז.

לאחר שסימנו את כל החיתוכים מסביב בעדינות רבה יש לסובב כל חתיכה בזווית מעט גדולה יותר מ-90 מעלות מעין חצי סיבוב למעלה כדי לחשוף את המילוי.

נמשוך את המאפה בחלמון ביצה מדולל במעט מים.

אופים את המאפה  בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהבצק משחים

DSC_0548

DSC_0551

DSC_0553

DSC_0556

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

  1. avia הגיב:

    האם אפשר להקפיא את הבצק לשימוש אחר כך (תוך כשבוע)?

השאר תגובה