איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה טבעוני מבצק פילו במילוי ירקות

כשקיבלנו הזמנה למפגש החודשי של החבורה התחלתי מיד לחשוב מה מכינים ? מה אני מביאה הפעם מיוחד שמתאים לטבעונים ויהיה טעים וללא פשרות גם ללא טבעונים שבנינו. מיד חשבתי על המאפה  – צ'יקור – מאפה בלקני מבצק פילו ממולא בכול טוב. מאפה טבעוני מבצק פילו במילוי ירקות טבעוני היה בעבר אתגר לא קטן כי בכל צ'יקור יש גבינה שמחברת את כל המרכיבים – היום זה ממש לא בעיה עם הממרחים בטעם גבינה על בסיס סויה המספקים את הטעם הנכון והטקסטורה הנימוחה ונאפים מצוין בתנור.

אפשר לערבב כל תערובת של ירקות שאתם אוהבים – או יותר נכון שבדיוק יש לכם במקרר. אני שילבתי בצל לבן וסגול  עם קישואים רעננים , הרבה פטריות מסוגים שונים וצמחי תבלין כמו זעתר טרי ותימין.

התוצאה הייתה נהדרת !

מאפה קריספי מבחוץ ועשיר בטעמים מבפנים בטקסטורה הנכונה .

מאפה טבעוני מבצק פילו במילוי ירקות

  • בצק פילו מופשר – לפי הוראות היצרן
  • שמן זית להברשת דפי הבצק העדינים

מילוי

  • 3 כפות שמן זית
  • בצל לבן קצוץ
  • בצל אדום קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 קישואים גדולים מגוררים גס
  • סלסילת פטריות שמפיניון טרי קצוצות
  • סלסילת פטריות ירדן טרי קצוצות
  • 2 קופסאות ממרח סויה בטעם גבינה טבעי תנובה
  • 5 ענפים של תימין טרי
  • 5 ענפים של זעתר טרי
  • מלח
  • פלפל שחור

במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים לשקיפות את הבצל .

מוסיפים את הפטריות + השום הקצוץ ומערבבים . מטגנים יחד כשלוש דקות.

מוסיפים את הקישואים המגוררים וממשיכים לטגן יחד.

מוסיפים את עלי התימין והזעתר וממשיכים לטגן ביחד עוד כ 5 דקות.

מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם – טועמים.

מעבירים לקערה לקירור .

לאחר שהתערובת מתקררת היא מפרישה נוזלים אותם יש לסנן.

מוסיפים לתערובת המסוננת את 2 קופסאות ממרח הסויה מערבבים וטועמים – יש לתקן טעמים על ידי הוספת מלח ופלפל שחור.

הרכבת המאפה

פורסים את בצק הפילו על משטח העבודה

מוציאים עלה ופורסים אותו,  מורחים עם מברשת את כל העלה בשמן זית – ממש מעט.

מניחים מעל עלה זה עלה נוסף ולוחצים מעט.

עורמים מתערובת הירקות לרוחב הבצק בחלק הקרוב אליך מקפלים את הצדדים ומגלגלים לגליל  צפוף.

חשוב מאוד!! כשעורמים את התערובת יש  לקחת רק מהתערובת ללא נוזלים. הנוזלים ירטיבו את הבצק העדין והוא נקרע תוך כדי עבודה.

מסדרים את הגליל שהתקבל במרכז תבנית המרופדת בניר אפייה כמו שבלול. חוזרים על הפעולה עם כל העלים שבחבילה עם כל המילוי תוך סידור הולך וגדל של השבלול במרכז התבנית

אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ 30 דקות או עד להזהבה יפה.

עוד טיפים לעבודה נכונה עם בצק פילו.

  1. זה נראה כל כך כל כך טעים. אני לא מהמבשלות אבל יש סיכוי שאשכרה אנסה את המתכון הזה. מבטיחה לחזור עם דיווחים.

השאר תגובה