איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה גבינות וירקות

מאפה גבינות וירקות

נשארו לכם מלא אבל מלא גבינות מחג השבועות ?

כן גם אצלי . אז כשיש כל כך הרבה גבינות מסוגים שונים , 1/2 גביע מזה ו1/4 חריץ מזה – אני מכינה פשטידה / מאפה  או כל שם אחר לארוחה בתבנית – אפויה.

אז הפעם מאפה גינות וירקות עם בצק פילו קריספי מבחוץ.

בכל מקרה את המאפה הנהדר שנכין היום אפשר להכין עם כל בצק שאתם אוהבים פילו , בצק עלים מרודד או אפילו בצק פריך.

הרעיון הוא לשלב את הגבינות – ריקוטה, שמנת – גבינות רכות עם גבינות קשות מגוררות – צהובה, פרמג'ן וכו' עם ירקות שאתם אוהבים

מאפה גבינות וירקות

  • בצל חתוך לרצועות
  • סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
  • עלים מ 5 ענפי תימין
  • שמן זית
  • פלפל אדום אחד חתוך לרצועות
  • גביעה ריקוטה
  • 1/2 גביע גבינת שמנת
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם פרמז'ן
  • בצק פילו לא מצונן
  • שומשום שחור
  • שומשום לבן

במחבת גדולה מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל לטיגון עד לריכוך.

מוסיפים את עלי התימין והפלפל וממשיכים לטגן עוד מספר דקות. מוסיפים גם את הפטריות.

ממליחים ומפלפלים וממשיכים לטגן יחד עוד מספר דקות.

מורידים מהאש ומקררים.

בקערה גדולה מניחים את כל הגבינות + הירקות המבושלים ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול.

פורסים את הבצק מורחים על העלה מעט שמן זית ומניחים תלולית נאה של מילוי ומגלגלים.

בכלי המתאים לאפיה בתנור מסדרים את הגלילה . חוזרים על התהליך עד שנוצר מעין שבלול.

מורחים את המאפה במעט חלב וזורים את שני סוגי השומשום.

אופים בחום 190 מעלות כחצי שעה או עד ששחום.

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה