איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה ארוחת ערב

ארוחת ערב אצלנו בבית היא הארוחה החשובה. כל בני הבית יושבים ביחד מדברים , האוכל הוא רק תרוץ – תרוץ טוב כמובן . משתדלים כמה שיותר ערבים בשבוע לאכול ארוחת ערב ביחד כדי שנספיק לשמוע ולהשמיע . זו הזדמנות נהדרת לשמוע את הילדים , מה היה בבית הספר, מה שלום החבר?  מה דעתך על מה שקורה במדינה ? איך היה הסרט האחרון שראית ?

ארוחת הערב יכולה להיות מושקעת מאוד אך לרוב היא מהירת הכנה . הטריק לארוחה מהירה שתצא מיוחדת וטעימה היא הכנה ותיכנון. בצק עלים במקפיא הוא חובה להורה היצירתי שרוצה להכין משהו "אחר" בזריזות שכולם ואפילו הילדים הבררניים ייהנו לאכול.

הפעם החלטתי לאפות את ארוחת הערב בקלות – לכל אחת סידרתי את מה שהוא אוהב על בסיס של בצק עלים מרודד. ירקות, גבינות , צמחי תבלין ומעל ביצה – ארוחה שלמה במקום אחד.

חשוב להפשיר את הבצק במקרר כ 8 שעות . כך שיהיה קר במהלך העבודה .

מאפה ארוחת ערב

  • גליל של בצק עלים מרודד מופשר
  • רוטב לפיצה – מתכון לרוטב
  • גבינת ריקוטה
  • גבינת מוצרלה מגוררת
  • עגבניות שרי מסוגים שונים
  • בצל סגול
  • פטריות
  • ביצה – כמספר המשתתפים
  • מלח
  • עלי בזיליקום קטנים

מחממים תנור ל 200 מעלות . מסדרים ניר אפייה על 2 מגשי תנור גדולים.

פורסים את בצק העלים .מניחים צלחת בעלת קוטר של 20 ס"מ וחותכים סביב. בעזרת סכין קטן, חותכים  גבול 1cm סביב – ממליצה למצע צלחת קטנה יותר ולחתוך מסביב. יש להיזהר שלא לחתוך עד הסוף – המטרה היא רק "לסמן " לחתוך חריץ לא עמוק בבצק.

מניחים את העיגולים החתוכים על מגש האפייה.

מורחים בתוך המעגל של כל בצק 1 1/2 כפות רוטב פיצה. מפזרים 2 כפות גבינה, ירקות , זיתים אם אוהבים . אופים במשך 15 דקות, לאפייה לצבע בהיר.

מוציאים את התבניות מהתנור – פותחים ביצה ושופכים במרכז המאפה , מפזרים עוד גבינה. אופים במשך 15 עד 20 דקות נוספות.

לפני ההגשה מפזרים בזיליקום ונהנים

השאר תגובה