איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול

“אני ממש אוהבת את לחמי המחמצת שלך אבל אני רוצה לחמניות ….. בבקשה” . זו שיחה שהתנהלה במטבח שלי עם הקטן שלנו שהוא כבר בראש + גבוה ממני ( אני ממש לא נמוכה)  אז כאשר הוא מבקש יפה הוא יודע שאני אכין. אצלנו בבית מכורים ל מאפים ובמיוחד אם יש שם שום ועוד אז פי כמה וכמה כך שהשילוב של לחמניות שום ועשבי תיבול הוא להיט בטוח.

נהניתי מאוד להכין לחמניות שום ועשבי תיבול כשמיניות  הקליעה של שמנייה הייתה מאתגרת בהתחלה אבל כשמכינים כ 15 לחמניות משתפשפים ומשתפרים עם כל אחת .

אני משתדלת להכין לחמניות אלה הכי קרוב לארוחת ערב – הבית מתמלא בריח ממש בלתי אפשרי . אם נשארות לחמניות מארוחת הערב אני שומרת אותן במקפיא וכל פעם מחממת קלות לכל דורש.

הלחמניות הללו  קלות להכנה וסופר טעימות: מכינים בצק מתובל בעשבי תיבול ושום, מעצבים ללחמניות, מברישים בשמן זית ואופים. ממליצה שבסיום האפייה להבריש שוב בשמן זית אבל לא חובה .

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול

15 לחמניות שום

 לבצק

  • 2  כפות שמרים יבשים
  • 3 כוסות (550 מ"ל) מים פושרים
  •  2 כפות סוכר
  • קילוגרם קמח לחם
  • 1 כף מלח
  • 3  כפיות שום כתוש
  • 3 כפות עשבי תיבול קצוצים דק – למשל, פטרוזיליה, עירית או תימין
  • 3 כפות שמן זית

 להברשה לפני אפייה

  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

שמים בקערת המיקסר 1/2 1 כוסות מים פושרים סוכר ואת השמרים ומערבבים. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

מוסיפים את הקמח צמחי התבלין שום מלח שמן ואת המים שנותרו  הבצק ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים בהדרגה עד 1/4 כוס מים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (אפשר גם להתפיח במקרר במשך הלילה).

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה .

מקמחים קלות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.

מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגודל פינג פונג גדול  ויוצרים מכל כדור "נקניק" באורך של כ-15 ס"מ. יוצרים שמנייה לפי הציור ומניחים בתבנית תוך ששומרים על מרווח של 3-2 ס"מ לתפיחה.

מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כחצי שעה.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מברישים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.

אופים כחצי שעה, עד להזהבה.

למתכוני לחם ביתי נוספים

לסדנת אפיית לחם לחץ כאן

 

השאר תגובה