איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כרובית ממולא

כרובית ממולא

חג השבועות מאחורינו , במקרר נשארו לנו הרבה גבינות . גבינות רכות וגבינות קשות , יוגורטים למיניהם וגם קרם פרש .  מה עושים עם כל הטוב הזה ?

אני אוהבת להכין כרובית ממולא . כל כך יפה להעמיד במרכז השולחן  "ראש" כרובית ממולא עם גבינות שונות טעים וקריספי , כל אחד חותך לו חתיכה ונהנה מהמילוי העשיר והרך הפנימי ומהשכבה הקריספית מבחוץ. האמת את הכרובית הממולא אני מכינה לא רק משאריות אלא מגבינות שהמשפחה אוהבת במיוחד מכינה תערובת יציבה ועשירה שאותה אני מחדירה עם שקית זילוף בין ה"ענפים " של הכרובית.

תהליך הכנת המאפה אינו מורכב – ראשית יש לבשל את הכרובית השלמה במים רותחים לריכוך קל של פרחי הכרובית.

לאחר שהכרובית מתקררת מעט מחדירים את תערובת הגבינות כשהופכים את הכרובית ומזליפים פנימה בין הענפים את הגבינה.

לאחר שהחדרנו את כל הגבינה מושחים את הכרובים בביצה טרופה ומפזרים פירורי לחם ואופים

כרובית ממולא

כרובית ממולא גבינות

  • ראש כרובית יפה
  • 2 יחידות קרישה – החלק הלבן קצוץ דק
  • 50 גרם חמאה
  • 4 שיני שום כתוש
  • 150 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינה קשה – מוצרלה / קשקבל/ צ'דר
  • 50 גרם גבינה ארומטית –  גורגונזולה /דנה בלו / ברי
  • מלח , פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • פירורי לחם

בסיר גדול שיכול להכיל את כל הכרובית בנוחות מרתיחים מים + כפית מלח .

מבשלים את הכרובית עד לריכוך קל – לא יותר מ 10 דקות בישול.

מוציאים בזהירות את הכרובית מהסיר ומניחים במסננת להפרשת הנוזלים ולקירור.

במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקרישה הקצוצה + השום . מטגנים יחד על אש נמוכה כ 20 דקות . כשהקרשה רכה מסירים מהאש ומקררים.

מערבבים בקערה את הקרישה המבושלת + כל הגבינות – טועמים אם יש צורך מוסיפים מלח ופלפל שחור.

מעבירים את תערובת הגבינות לשקית זילוף , מחדירים את תערובת הגבינה בין ענפי הכרובית מכול הצדדים.

מורחים ביצה טרופה על הכרובית ומפזרים פירורי לחם מעל

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ25  דקות עד להשחמה קלה

 

 

השאר תגובה