- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

כיפת חצילים במילוי בשר טחון

חצילים טעימים ממולאים בבשר טחון בקר, מסודרים יפה בחצי עיגול היוצרים  ביחד כיפת חצילים במילוי בשר טחון הם מנה נהדרת.  מתקבלת מנה מרשימה וטעימה במיוחדת. יכולה להיות מנה ראשונה בארוחה מפוארת במיוחד.

כדי להוסיף טעמים צבע ויותר עניין הוספתי פלח של דלעת במרכז המנה . כשפותחים את חצי הכדור של החצילים הממולאים מפתיעה אותנו הפס המעניין של הדלעת האפויה .

כיפת חצילים במילוי בשר טחון

מכינים את החצילים:

מורחים עם מברשת מעט שמן זית על כל פרוסת חציל ומסדרים אותם על ניר אפיה בתבנית ואופים עד להשחמה קלה ב 190 מעלות בתנור.

מסדרים את פרוסות הדלעת על נייר אפייה – מורחים עם מברשת שמן זית כל כול פרוסה .

מפזרים מלח ואופים עד להשחמה קלה – שהדלעת לא תהיה רכה מידי.

מכינים את תערובת הבשר:

במחבת מחממים  שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן ביחד מספר דקות.

מוסיפים את הבשר הטחון רסק העגבניות והתיבול ומערבבים טוב ומטגנים עד שהבשר

משנה את צבעו קלות

בונים את המנה

במרקיה מסדרים את פרוסות החציל מסביב סביב כשכל חתיכה חופפת ב 1/3 על זו שלידה .

ממלאים ב 1/3 הגובה מהבשר הטחון .

מסדרים את פרוסות הדלעת על הבשר.

מסדרים מעל את הבשר עד לגובה של 3/4 מהכלי.

סוגרים עם רצועות החציל את המילוי ביפנים –  כאילו שנור כיס.

להגשה הופכים בזהירות את צלחת המרק על צלחת הגשה – המנה נושרת בעדינות לצלחת ההגשה .