איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

צ'יבורק, פטיר  סמוסה ואימפנדס – כולם שמות לעטיפות בצק הממולאות במליות נהדרות ומיוחדות. ל כיסונים ממולאים יש מגוון וריאציות סובבות עולם שהמשותף לכולן הוא הניחוח הביתי העשיר והטעים , קלות ההכנה והתמורה הגדולה להן מספקות למכינים.

מאפה מהיר מבצק דקיק ואיזה מילוי שאוהבים  שיכול להיות ארוחת ערב מושלמת לצד סלט קטן וטחינה מיוחדת.

הכיסונים שהכנתי עשויים מקמח לבן אבל אתם יכולים להחליף 50% מהקמח בקמח מלא. מילאתי אותם בתערובת ירקות ארומטית עם נגיעות בולטות של תיבול הודי . אם היינו מדקדקים בשם אפשר היה לקרוא לכיסונים הממולאים האלו סמוסה אפויה – הריי במקור הסמוסה ההודית מטוגנת בשמן עמוק.

לצד הסמוסה הגשתי טחינה נהדרת הכוללת שילוב של טחינה אתיופית איכותית עם זרעים / גרעינים טחונים בתוך הטחינה המשדרגים את הטעם וגם את הערכים התזונתיים שגם כך הינם גבוהים.

הטחינה עם גרעיני דלעת בה השתמשתי היום  שטעמה נהדר . כל בני הבית התאהבו בה מיד. עשירה במגנזיום וטעמה מעודן.

 

כיסונים ממולאים בתיבול הודי

לבצק

  • 200 גרם קמח (רגיל, או מעורב עם מלא)
  • 1/2-1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • 8 כפיות מים קרים

למילוי

  • 3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 4 כפות גזר מבושל חתוך לקוביות
  • צ'ילי ירוק קצוץ
  • צרור כוסברה טרייה קצוצה דק
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • כפית שום קצוץ דק
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 לימון סחוט
  • 2 כפות שמן

מערבבים את כל חומרי הבצק, ולשים עד ליצירת בצק אחיד. מכסים ומניחים במקרר כשעה.

מחממים במחבת 2 כפות שמן, מוסיפים זרעי כמון, ממרחי שום וג'ינג'ר, צ'ילי ובצל קצוץ ומבשלים כ-5 דקות עד להשחמה.

מוסיפים את תפוחי האדמה, קוביות הגזר, מלח, כורכום, ומיץ לימון. בוחשים ומבשלים 2-3 דקות.

מעבירים את התערובת לקערה ומצננים.

מוסיפים כוסברה טרייה ומערבבים היטב.

משטחים את הבצק וקורצים עיגולים . במרכזו  של העיגול בצק מניחים כפית מילוי וסוגרים לחצי ירח. אם קשה להדביק את השוליים מרטיבים עם האצבע במים קרים על הבצק ואז סוגרים אותו.

אופים את הכיסונים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ 30 דקות או עד להשחמה .

מגישים לצד טחינה טעימה

השאר תגובה