- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

כדורי גבינה ברוטב עגבניות

שבועות כבר בפתח ואני בטוחה שאתם מתכננים את הארוחות החלביות שלכם . הפעם מנה נהדרת מהמטבח האיטלקי משובח . כמו תמיד קל להכנה , וטעים במיוחד כל עוד הקפדנו על שימוש בחומרי גלם מצוינים . כדורי גבינה ברוטב עגבניות נימוחים  המבושלים ומוגשים עם רוטב עגבניות קליל.

הכנתי את כדורי הגבינה מלחם מאתמול – באיטליה מקובל מאוד להשתמש בלחם מאתמול להכנת עוגות , פסטה מאפים ומה לא – האיטלקים קונים/אופים מידי יום לחם טרי כך שתמיד נשאר לחם ליום למחרת וכמובן – לא זורקים !!. כמו כן השתמשתי בגבינה חדשה של תנובה – "גבינה למאפים 9% " גבינה עם גוף שניתנת לבישול ואפיה – נהדרת.

אפשר להכין כדורים אלה גם ללא גלוטן אם נשתמש בלחם ללא גלוטן או פרורי לחם  גדולים ללא גלוטן.

אז בחג שבועות הקרוב כשאתם מארחים את המשפחה ואת החברים לא חובה לעשות עוד פשטידה תכינו כדורי גבינה חלומיים רכים כמו עננים המוגשים עם רוטב עגבניות עדין עדין . שימו לב שאין כאן טיפה אחת של טיגון כך שהמנה ממש צנועה בקלוריות.

 

 כדורי גבינה ברוטב עגבניות

 לכדור גבינה

לרוטב עגבניות

הכנת הכדורים

קוצצים במעבד מזון את הלחם לפרורים.

בקערה מערבבים את פרורי הלחם , גבינות , ביצה, עירית , שום ומלח.

בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינק פונג.

הכנת הרוטב

במחבת מחממים שמן זית.

מוסיפים את השום ומיד מוסיפים את מחית העגבניות. מביאים את המחית לרתיחה.

מוסיפים עלי בזיליקום קרועים , מלח ופלפל וממשיכים לבשל ביחד עוד כשתי דקות.

מוסיפים למחבת את הכדורים בזהירות ומניעים את המחבת בקלות כדי לכסות את כל הכדורים ברוטב.

מבשלים ביחד כ 10 דקות בחום בינוני.

מגישים עם עלי בזיליקום רענן