איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כדורי בשר בקארי הודי

 כדורי בשר בקארי הודי

כדורי בשר בקארי הודי היינה אחת ממנות הבית שלנו . מאכל שכל הזמן חוזרים ומתגעגעים אליו. אז כמתחילה שיחה בערב – מה מבשלים מחר זה בדרך כלל הולך כך :

הוא –אמא תכיני היום לצהרים משהו אחר!

הוא – את יודעת מה באמת מתחשק לי ?

אני – איך אדע אם לא תגיד לי ?

הוא – מתחשק לי משהו  הודי  ! כזה עם הרבה רוטב על אורז שווה !

אני – אין בעיה – ברור שאתה ילד של אמא !

מכינה גם הפעם כדורי בשר בקארי הודי

זה סוד גלוי שאני מתה על אוכל הודי ! התבלינים , הרכות , הריח. את התבשיל  הזה אני אוהבת במיוחד , הכול במינון הנכון – מאוזן בחריפות , במתיקות והכי חשוב – עם הרבה רוטב שנספג באורז טוב.

את ההשראה למתכון  קבלתי מהשף ההודי המצוין  סאנג'ב קאפור ממנו למדתי הרבה עקרונות בבישול הודי , טכניקות ועוד – ממליצה ! התאמתי את המתכון לטעמים שלנו בבית – פחות חריף , יותר שמן זית ושימוש בבשר בקר ולא בבשר כבש המאוד מקובל לשימוש בצפון הודו

התבשיל הזה נהדר בכל ימות השנה אבל במיוחד לימות החורף – התבלינים הנהדרים מחממים את הגוף ומפנקים אותנו מאוד.

אני מאוד אוהבת להשתמש באורז בסמטי המגיע מהרי ההימלאיה  שהוא ריחני במיוחד טעמו עדין  ובעל גרגירים מוארכים המקנים מרקם מצוין .אל דאגה –  זה נכון . זו הדרך לכדורי בשר נימוחים וממש נמסים בפה!

כדורי בשר בקארי הודי

לסדנת בישול הודי לחצו כאן

כדורי בשר בקארי הודי

  • שמן זית
  • 2 בצל ירוק, חתוך לחתיכות
  • פלפל חריף ללא הזרעים
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1/2כף גרם מסאלה
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ ק"ג בשר בקר טחון עם מעט שומן
  • ביצה
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

לרוטב

  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 ס"מ  ג'ינג'ר חתיכת ½ 1 אינץ ', קלופים, קצוצים
  • כפית צ'ילי גרוס יבש
  • קופסת עגבניות קטנה
  • כף רסק עגבניות
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 2 כפיות כורכום
  • 2 עלי דפנה
  • 4 פלפל אנגלי
  • כף סילאן
  • כפית מלח

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומברישים קלות תבנית אפייה במעט שמן זית

במעבד מזון טוחנים ביחד – בצל ירוק פירה, פלפל חריף, שום, ג'ינג'ר, מיץ לימון, גאראם מסאלה, כוסברה, כמון, ופלפל שחור עד שהתערובת חלקה.

בקערה מערבבים את הבשר הטחון, מחית הירקות והתבלינים , ביצה ומלח. מערבבים עם הידיים עד לקבלת תערובת הומוגנית המתחילה להיות דביקה מאוד.

עם כף של גלידה יוצרים כדורים שווים בגודלם ומסדרים על תבנית האפייה המשומנת. מטפטפים מעט שמן זית על כל כדור ואופים כ 15 דקות עד התייצבות והשחמה קלה.

בינתיים מכינים את הרוטב.

בסיר שטוח ורחב מחממים את שמן הזית .מוסיפים את הבצל, שום, וג'ינג'ר ומבשלים עם בחישה לעתים קרובות, עד שהבצלים שקופים – חום בהיר. מוסיפים צ'ילי, אבקת קארי, כמון, כורכום, כוסברה, וגרגירי פלפל. ממשיכים  בבחישה לעיתים קרובות, עד לקבלת תערובת מאוד ריחנית והתבלינים מתחילים להדבק לדפנות ותחתית הסיר, כ -2 דקות. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות וממשיכים בערבוב וקרצוף תחתית הסיר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים  עלה דפנה, כף סילאן , כפית מלח, 2 כוסות מים; ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהטעמים התאחדו, 25-30 דקות.

בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר רגיל טוחנים את הרוטב לרוטב חלק ועדין. שוטפים את הסיר שיהיה נקי ומחזירים את הרוטב החלק. מוסיפים מיץ לימון פפריקה חריפה; וטועמים לתיקון טעמים  – אולי צריך עוד מלח או מתיקות. מכניסים בזהירות רבה את כדורי הבשר האפויים לרוטב.

מביאים לרתיחה, ומבשלים כ 10-15 דקות.

מגישים על אורז טילדה בסמטי עם כוסברה טרייה קצוצה.

את התבשיל הנהדר הזה אפשר להכין יום לפני ההגשה . טעמו רק משתבח. לאחר השהות במקרר יש להוסיף ½ כוס מים בזמן חימומו.

השאר תגובה