איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לאחרונה הוזמנתי להכיר את ג'יקוב מהמזווה של ג'יקובס שנמצא במושב אביאל שליד בנימינה.

הגעתי לבוסתן מלא עצי פרי מיוחדים שבו נטעו ליד הבית המשפחה מעין אוהל שבו ג'יקוב מארח את סועדיו.

ג'יקוב איש מיוחד בעל מראה מיוחד מקדם את פנינו בחיוך גדול ובריח משכר של מאפים טריים המוגשים עם שלל ריבות מיוחדות שעשה במו ידיו להתפאר – ריבת תאנים נפלאה , ריבת גויאבות וריבת גרניום מיוחדת במינה.

ג'יקוב מספר שהוא מכין  לאורך השנה 62 סוגי ריבות בריאות ללא חומרים משמרים.

ג'יקוב הכין לפנינו מספר ממרחים אני מאוד נהניתי מכולם במיוחד מממרח הזיתים עם העגבניות המיובשות .

DSC_0039              DSC_0041

אני מביאה לפניכם את המתכון המדויק מפיו של ג'יקוב  עם המלצה גדולה ממני .

טפנד זיתים שחורים

  • ½ ק"ג זיתים שחורים מגולענים
  • 250 ג"ר עגבניות מיובשות – לחות
  • 200 מ"ל שמן זית
  • 200 מ"ל שמן חמניות
  • 250 גרם שקדים טחונים
  • 10 שיני שום
  • 30 גרם מלח
  • 50 מ"ל חומץ בן יין לבן
  • 2/3 כפית פפריקה חריפה
  • קופסה קטנה של פילה אנשובי כלל השמן
  • 5 כפות ריבת לימון או כל ריבה אחרת

טוחנים במעבד מזון את כול חומרי הגלם למעט השמנים.

מוסיפים בהזלפה תוך כדי ערבוב את שני סוגי השמנים.

טועמים ומתקנים את הטיבול.

מאכסנים את הממרח המשגע הזה בצנצנת מעוקרת .מוסיפים שמן זית מעל לטפנד כדי למנוע מגע עם אוויר.

הממרח נשמר חודשים מחוץ למקרר.

נהדר להגיש עם פוקצ'ה חמה, חלה של שבת או בכל סנדוויץ'.

 המזווה של ג'יקוב פתוח כל שישי שבת משעה 9:30 לארוחות בוקר נפלאות ולארוחות צהרים מיוחדות.

במקום יש גם מעדניה הפתוחה כל השבוע בה מוכר ג'יקוב את הריבות , המטבלים החלומיים שלו, ליקרים שהוא עושה לבד ועוד.

ג'יקוב מגיש גם קישים נפלאים מחומרים טבעיים וגם אוכלי הבשר ימצאו את המנות להם – אני הכי אהבתי את פאי הרועים העדין שהחזיר אותי לטיול האחרון באנגליה.

חשוב לי להדגיש שהמקום מתאים לאנשים הסובלים מרגישות לגלוטן – רוב המנות המוגשות הינן ללא גלוטן.

אם חשקה נפשכם במשהו אחר לסוף שבוע כפרי, בריא וטעים – אני ממיצה על המזווה של ג'יקובס.

  1. נורית פלד הגיב:

    נהניתי לקרוא ולראות, פעמיים.

השאר תגובה