איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פסטיבל טעם כנרת חוגג עשור יחד עם חגיגות 20 השנה לחתימת הסכם השלום בין ישראל לירדן.

זו הפעם השנייה שאני מוזמנת לטעום את טעם הכינרת וגם הפעם מאוד נהניתי .אני מאוד ממליצה לקחת את כל המשפחה – ילדים ומבוגרים לבילוי נהדר ומגוון בכנרת בימי החנוכה. עשרות פעילויות סביב נושא השלום ואוכל  המתאימות לכל גיל ולכל כיס.

DSC_0425

כל מי שמגיע לאזור עמק בית שאן ועמק הירדן  פוגש את מטעי התמרים העומדים זקופים בגאון ומהווים תפאורה יפהפייה וענף חקלאי גדול לחקלאי האזור. תמר מג'הול הוא זן תמר שמקורו במרוקו  המוכר בכינוי "מלך התמרים".

לתמר המג'הול ערך תזונתי ובריאותי גבוה ההופך אותו לממתק טבעי קלאסי. הוא אינו מכיל שומן רב, עשיר בסיבים, אשלגן, מגנזיום, ויטמינים ומינרלים נוספים.

נהניתי מאוד לפגוש ולטעום את התמר הזה בקיבוץ דגניה א' הם מגדלים את התמרים במטעי ענק . לאחרונה התחילו לייצר בבית הבד המקומי שמן זית איכותי – במהלך החנוכה יתקיים במקום יריד איכרים אותנטי  בו תימכר  התוצרת המקומית במלוא תפארתה  – ממליצה להיכנס ולטעום.

 בניתי מתכון חדש של עוגיות בריאות , טעימות ומלאות באנרגיה עם התמר הנהדר הזה.

DSC_0088

עוגיות תמרים מהכינרת

המילוי

  • 3 כוסות תמרי מג'הול מגולענים וקצוצים
  • 1 ½   כוסות מים
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ½ כפית קינמון – אפשרי

הבצק

  • 1 כוס סוכר חום
  • 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
  • 1 ¾ כוסות קמח לבן
  • ¾ כוס שיבולת שועל מהירה לבישול (אפשר קוויקר)
  • 1 ביצה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח

בסיר קטן  מבשלים עד לריכוך את כל חומרי המילוי – על אש בינונית עד להסמכה – כ 15 דקות .

ומקררים.

מערבבים יחד את הסוכר והחמאה במיקסר עד למצב הקצפה קלה – שתבצר תערובת קרמית ואוורירית .

מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לחמאה המוקצפת ומערבבים – בוו גיטרה .

מוסיפים את הביצה ומערבבים לבצק אחיד מעט פירורי.

משטחים נייר אפיה על תבנית מלבנית בגודל של 20 ס"מ על 30 ס"מ ומשטחים בה כ ½ מהבצק ומהדקים.

מורחים את המילוי על הבצק .

מפזרים את החצי הנותר של הבצק ב"חתיכות" קטנות מעל המילוי שבתבנית שיבצרו מאין פטיטים בגודל בינוני.

אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 25 דקות או עד שהעוגיות משחימות

מקררים כ 5 דקות ואז מוציאים את העוגיות למשטח עבודה על ידי הרמת נייר האפייה בזהירות.

חותכים את המאפה לעוגיות מרובעות – יצאו כ 36 עוגיות.

מקררים את העוגיות . שומרים בכלי זכוכית סגור.

DSC_0293 DSC_0313

DSC_0344

DSC_0375

את הסיור שלנו ב"טעם כינרת  2014 " פתחנו בנהריים שבגשר – באתר המורשת המיוחד ייערכו סיורים לכל המשפחה לצד גדר המערכת, ביקור במיצג החשמל המרהיב וסדנאות אפייה של "חלת השלום".  אהבתי מאוד את המקום המנגיש לכל גיל את חווית יצור החשמל ממים וההתנסות באפייה בדרך העתיקה בתנור המיוחד .

עושים שלום מתוק – סדנת שוקולד בראש אחר ב"גליתא" בדגניה א' – מי לא אוהב שוקולד – שיקום ! אף אחד לא קם !

חוות השוקולד מבטיחה  לבאים בשעריה חוויית שוקולד מרגשת . טועמים ומשתתפים  בסדנה שבה מכינים ממתקי שוקולד עונג צרוף – כולם חוזרים כאן להיות ילדים – בכיף גדול.

DSC_0399 DSC_0406

DSC_0458

DSC_0544

DSC_0572

שמחתי מאוד להכיר איש מיוחד , עליו נאמר "מלח הארץ " ג'מי – במהלך החג ( ובכלל בכל ימות השנה ) ג'ימי נוהג לכם בג'יפ שלו טיול מקסים   מלא עניין בו מטפסים בדרמטיות אל מצוקי רמת הגולן ומגיעים אל מרחבי שדות המרעה שבהם גדל הבקר המקומי, אל הכרמים שבהם גדלים הענבים ואל מטעי הזיתים רחבי הידיים.  מאוד ממליצה לחוות טיול כזה עם ג'ימי – לגלות את רזי הטבע – הטיולים של "ג'ימי ג'יפ"

כשרוצים לנוח מעט ולהרגיש את הכינרת ממליצה להגיע ל נמל עין גב הציורי .

סיור היסטורי ברכבת קטנה ברחבי הקיבוץ, סדנאות יצירה לחנוכה עם "הנגרייה של סבא יוסי" והפלגה חורפית בספינת דיג אל לב הכנרת. יש במקום מסעדה שניתן לאכול בה ארוחת חלבית נעימה.

כשהערב יורד מאוד ממליצה לא למהר הביתה בלי לחוות חוויה לילית מיוחדת . ניצוצות של שלום – עששיות ומשאלות על המים בית המוטור, לצד קיבוץ כנרת ואתר ירדנית . דורון יפגוש אתכם בסיפור וצליל והרבה אור.

כל משפחה מקבלת קיט להכנת עששית צפה, אליה מצרפים משאלות אישיות לשלום ומשלחים לעת ערב אל מי בריכות הדגים.  התוצאה: משט עוצר נשימה של נקודות אור על המים.

שם השנה חג החנוכה יהיה מיוחד מהנה ומאוד טעים בכינרת אז תכננו לכם כבר עכשיו איזה פעילויות אתם רוצים לעשות בביקורכם בכינרת .

הכל באתר הפסטיבל – https://www.kinneret.info/

חג אורים שמח

השאר תגובה