איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

טירמיסו פרווה

טירמיסו – פאר היצירה האיטלקי , הקלסיקה של הקונדיטוריה מארץ המגף . שמנת , גבינת מסקרפונה ביצים …… אפשר גם אחרת ! היום אני מכינה טירמיסו פרווה , ללא טיפה אחת של חלב . טירמיסו עם ממרח גבינה על בסיס סויה , שמנת צמחית ווניל איכותי .

אפשר להגיש קינוח מושחת זה בסוף כל ארוחה טבעונית או בסופה של ארוחה בשרית .

את הפינוק הטעים הזה אפשר להכין בכוס אישית או בתבנית משפחתית גדולה. יש להכינו כשלוש שעות לפני הגשתו , לצננו במקרר כדי שהכול יתייצב ואז…. ליהנות .

מספר טיפים להצלחת המנה :

השתמשו בתמצית וניל איכותית – כזו שניתן לראות בה את הזרעים של הווניל – הנקודות השחורות הקטנות.

ממליצה לפזר את השכבה העליונה של הקקאו ממש לפני ההגשה , כדי לשמור על מראה הרענן.

מומלץ להשתמש בשקית זילוף כדי להרכיב את המנה אך גם שקית אוכל רגילה תתאים למשימה.

אפשר להוסיף לאספרסו ליקר שאתם אוהבים או ברנדי.

טירמיסו פרווה

4 כוסות

מצרכים:

  •  4\3 כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 250 ממרח גבינה סויה בטעם טבעי תנובה
  • 3/4 מיכל שמנת צמחית להקצפה תנובה
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 חבילת בישקוטים
  • 1/2 כוס אספרסו

אופן הכנה:

מקציפים את השמנת הצמחית

מקציפים את ממרח הסויה עם הווניל וסוכר לקרם יציב.

מקפלים בעדינות את הקצפת המוקצפת לתוך קרם הגבינה .

מכינים 4 כוסות זכוכית.

מזלפים  1/3 מתערובת הקרם לכוסית הזכוכית .

חותכים את הבישקוטים לשלישים וטובלים באספרסו ומניחים 1- 2 חתיכות על הקרם בכוס.

מפזרים עם מסננת עדינה שכבה של אבקת קקאו על הבישקוטים .

חוזרים על הפעולה עוד פעמיים באותו סדר: קרם, בישקוטים וקקאו.

מכסים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות במקרר.

  1. נטע הגיב:

    שלום איריס,

    הבישקוטים שאת מוסיפה ומתכון, אינם טבעונים.
    יש בהם ביצים..!

    • איריס לוי הגיב:

      היי נטע . יש ביסקוטי ללא ביצים – בו השתמשתי ! בכל מקרה אם את לא מוצאת ביסקוטי כזה ניתן להשתמש בכל עוגייה שיודעת לספוג טוב את האספרסו.
      בהצלחה

  2. מירי הגיב:

    לא הבנתי עם איזה ביסקןטים כשרים הכנת

    • איריס לוי הגיב:

      היי מירי.
      אני ממליצה להחליף את הביסקוטי לעוגיות בוטנים/ שקדים כשרות לפסח.
      חג שמח וכשר

השאר תגובה