איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0812

אהבתי לאוכל ולבישול איתי משנים רבות, אולי פשוט נולדים עם זה . את הידע המקצועי הראשוני – את תחילת הדרך בתחום עשיתי בבית ספר בישולים. לאורך השנים של בישול המשכתי ללמוד בארץ ובחו"ל , מהספרות ומהאינטרנט ומקולגות מוכשרים . גם היום אחרי שנים של קיצוץ והקפצה , אפיה וצילחות של מנות אני שמחה לחזור ל"בישולים" ללמוד , להשתלם ולהעמיק את הידע.

לאחרונה השתתפתי בקורס בן חמישה ימים עם השף המוכשר  פרנצ'סקו טונלי . שף פרנצ'סקו טונלי הוא בין השפים המעטים בעולם שזכו בתואר הקולינרי היוקרתי Maestro Di Cucina. טונלי הוביל מטבחים במסעדות חשובות ברחבי אירופה וארה"ב, הרצה והוביל מהפכה בתוכניות הלימוד באקדמיה הקולינארית CIA .
פרנצ'סקו מביא עמו מסורת קולינרית וידע רב, אשר נאסף במשך דורות מהמטבח הצפון איטלקי בדגש על מחוזות מארקה ולומבארדו.

DSC_0731

עושר המנות , הידע הרחב והשמחה של פרנצ'סקו לחלוק אותו עשתה את הקורס לעונג צרוף.

אחד המשפטים החשובים שחזר ותפס אותי במיוחד במהלך  הקורס – האני מאמין של פרנצ'סקו היה – " אם אין את חומרי הגלם הכי טובים אז לא עושים את המנה ! "

לחומרי הגלם הכי טובים שיש דאגו בית הספר הגבוה לבישול בישולים – כמו תמיד.

DSC_0851

DSC_0915 DSC_0780

DSC_0830

DSC_0930

קיבלתי תגובות רבות וגם בקשות למתכונים מהסדנה – משתפת כאן את המתכון הנהדר של פרנצ'סקו לטורטליני במילוי דלעת ערמונים

טורטליני דלעת המוגש על רוטב אגוזים

  • ½ ק"ג בצק פסטה – מתכון
  • 1.5 כוסות פירה דלעת ערמונים  אפויה
  • ½ כ00וס פרמג'ן מגורר
  • מלח  ופלפל שחור
  • גרדת אגוז מוסקט
  • חלמון ביצה
  • ¼ כוס חמאה מומסת
  • עלים מ 5 ענפי תימין

לרוטב

1.5 כוסות אגוזי מלך חלוטים

  • שן שום קלופה
  • 1 כוס לחם מאתמול מפורר ללא הקשה
  • ¾ כוס חלב
  • ¼ כוס שמן זית איכותי
  • מלח
  • פלפל שחור

שורים את הלחם בחלב כ ¼ שעה . סוחטים את החלב ומעבירים את הלחם לבלנדר.

מוסיפים את השום , אגוזים וטוחנים עד לקבלת רוטב אחד לסמיכות בינונית. מוסיפים שמן זית ומלח ומניחים בצד.

בקערה מערבבים את פירה הדלעת , פרמזן , תבלינים . טועמים . מוסיפים חלמון ביצה.

מרדדים את הפסטה לעלים דקים  ומכינים את הטורטליני.

מרתיחים מים בסיר גדול  + מלח . מבשלים את הטורטליני עד לרמת אל דנטה.

מחממים את הרוטב ומסדרים אותו בצלחת עמוקה. מסדרים מעל כ 5 יחידות טורטליני . מפזרים מעט גבינת פרמזן מעל ומגישים

השאר תגובה