- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

טורטיה במילוי בשר בקר

ביום שישי בצהרים אנחנו נוהגים לאכול משהו קל , משהו מהיר כיפי ולא מחייב .

אני מאוד אוהבת אוכל מגולגל – חומר גלם מכיל , עוטף משהו אחר, שהחיבור ביניהם טוב . אחד המגולגלים האולטימטיביים הוא סנדוויץ" מטורטיה  . טורטיה שיכולה להיות מקמח חיטה מלא או מקמח תירס כמו שיש במקסיקו שתכיל בתוכה בשר טוב מטובל ומבושל – מעניין, ירק קריספי ועוד מסביב . אז הפעם טורטיה במילוי בשר בקר חיתוך רצועות של תנובה – אדום אדום , מוקפץ, המון המון פטריות בצל ויין אדום . ליד הכנתי גוואקמולה תיקני מקסיקני ועם סלסת עגבניות בחרפרפות קלה , כוסברה ושום . מי צריך יותר רגע לפני השנ"צ הקלאסי של יום שישי ?

קיבלתי לסיקור את הבשר החתוך לרצועות . הבשר הגיר הרבה נוזלים בזמן הקפצתו במחבת החמה. כמו כן היה מעט מלוח מהרגיל – לכן ממליצה לטעום לפני שאתם ממליחים . לאחר הבישול הבשר היה טעים מאוד ורך – אהבנו !

טורטיה במילוי בשר בקר 

במחבת גדול מחממים 2 כפות שמן ומקפיצים קלות את הבשר – ממליצה לחלק את הכמות לשניים ולהקפיץ כל חלק בנפרד. מבשלים רק דקות ספורות – לשינוי צבע קל של הבשר.

מוציאים את הבשר מהמחבת לקערה. באותו מחבת – מוסיפים כף שמן ומטגנים לריכוך את הבצל מספר דקות . מוסיפים את התימין , שום ופטריות וממשיכים בטיגון/ערבוב מספר דקות.

כשהירקות מתרככים ומעט משחימים מחזירים למחבת את רצועות הבשר , מוסיפים את היין האדום מבשלים ביחד תוך כדי ערבוב כ 5 דקות  לאידוי האלכוהול וחיבור הטעמים.

גוואקמולה

מרוקנים את האבוקדו וקוצצים גס

מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים קלות רצוי  שיישארו מעט גושי אבוקדו .

טועמים ומתקנים טיבול

סלסת עגבניות

להכניס את כול המרכיבים למעבד מזון ולקצוץ בפולסים . יש לשים לב לא לקצוץ יתר על המידה.

להכנת הטורטייה יש לחמם את הטורטייה הקנויה על מחבת חם.

מורחים גוואקמולה על הטורטייה החמימה

ב 1/3 הקרוב אליכם מפזרים מעט חסה קצוצה ו2 כפות גדושות של תבשיל הבשר עם הפטריות  ומגלגלים.

מכניסים לפתח הטורטייה כף מכובדת עם סלסה עגבניות ונהנים מכול ביס