טורטיה במילוי בשר בקר
ביום שישי בצהרים אנחנו נוהגים לאכול משהו קל , משהו מהיר כיפי ולא מחייב .
אני מאוד אוהבת אוכל מגולגל – חומר גלם מכיל , עוטף משהו אחר, שהחיבור ביניהם טוב . אחד המגולגלים האולטימטיביים הוא סנדוויץ" מטורטיה . טורטיה שיכולה להיות מקמח חיטה מלא או מקמח תירס כמו שיש במקסיקו שתכיל בתוכה בשר טוב מטובל ומבושל – מעניין, ירק קריספי ועוד מסביב . אז הפעם טורטיה במילוי בשר בקר חיתוך רצועות של תנובה – אדום אדום , מוקפץ, המון המון פטריות בצל ויין אדום . ליד הכנתי גוואקמולה תיקני מקסיקני ועם סלסת עגבניות בחרפרפות קלה , כוסברה ושום . מי צריך יותר רגע לפני השנ"צ הקלאסי של יום שישי ?
קיבלתי לסיקור את הבשר החתוך לרצועות . הבשר הגיר הרבה נוזלים בזמן הקפצתו במחבת החמה. כמו כן היה מעט מלוח מהרגיל – לכן ממליצה לטעום לפני שאתם ממליחים . לאחר הבישול הבשר היה טעים מאוד ורך – אהבנו !
טורטיה במילוי בשר בקר
- חבילה של רצועות בשר בקר אדום אדום להקפצה
- בצל גדול פרוס לרצועות
- סלסילת פטריות שמפניון
- 2 פטריות מלך היער טריות
- 3 פטריות פורטבלו טריות
- עלים מ 4 ענפי תימין טרי
- 2 שיני שום קצוצות לרצועות דקות
- 1/2 כוס יין אדום
- 3 כפות שמן זית
במחבת גדול מחממים 2 כפות שמן ומקפיצים קלות את הבשר – ממליצה לחלק את הכמות לשניים ולהקפיץ כל חלק בנפרד. מבשלים רק דקות ספורות – לשינוי צבע קל של הבשר.
מוציאים את הבשר מהמחבת לקערה. באותו מחבת – מוסיפים כף שמן ומטגנים לריכוך את הבצל מספר דקות . מוסיפים את התימין , שום ופטריות וממשיכים בטיגון/ערבוב מספר דקות.
כשהירקות מתרככים ומעט משחימים מחזירים למחבת את רצועות הבשר , מוסיפים את היין האדום מבשלים ביחד תוך כדי ערבוב כ 5 דקות לאידוי האלכוהול וחיבור הטעמים.
גוואקמולה
- 2 אבוקדו בשלים מזן האס
2 כפות מיץ לימון
1/2 בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות - כפות כוסברה קצוצה2
- 1/2 פלפל חריף קצוץ דק
- 1/4 כפית מלח גס
מרוקנים את האבוקדו וקוצצים גס
מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים קלות רצוי שיישארו מעט גושי אבוקדו .
טועמים ומתקנים טיבול
סלסת עגבניות
- 3 עגבניות אדומות בינוניות חתוכות לרבעים
- 1/4 צרור כוסברה
- 1/2 פלפל חריף
- בצל אדום קצוץ
שן שום
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
להכניס את כול המרכיבים למעבד מזון ולקצוץ בפולסים . יש לשים לב לא לקצוץ יתר על המידה.
להכנת הטורטייה יש לחמם את הטורטייה הקנויה על מחבת חם.
מורחים גוואקמולה על הטורטייה החמימה
ב 1/3 הקרוב אליכם מפזרים מעט חסה קצוצה ו2 כפות גדושות של תבשיל הבשר עם הפטריות ומגלגלים.
מכניסים לפתח הטורטייה כף מכובדת עם סלסה עגבניות ונהנים מכול ביס