איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

טארט גבינות עם עגבניות שרי

טארט גבינות עם עגבניות שרי

מאפה קלסי ואהוב מאוד הוא הפאי/קיש/טארט  ששמות לו רבים. יכול להיות מתוק אות מלוח, עגול או מלבני , במנה אישית או משפחתי. אני אוהבת טארט גבינות כמו בקונדיטוריה.

מלאכת אפיית הטארט  מבוססת על טכניקה טובה ומדויקת. כדי לאפות טארט מצוין צריך לדעת דבר אחד או שניים ברזי האפייה מה שאומר שזה לא פרויקט למתחילים. אבל גם אם אתם בעלי ניסיון  תמיד יש מקום לשיפורים – כמה טריקים וטיפים ישפרו  את התוצאות שלכם לאין שיעור .

אז אני רוצה לשתף אתכם ב 6 טיפים מוכחים שאספתי לאורך השנים כדי שגם אתם תהיו  מסוגלים  לאפות טארטים ועוגות טעימים ויפים , גם אם אתם טירונים מוחלטים.

  1. המאפה הטוב ביותר נוצר בשימוש עם חמאה . רק חמאה נותנת לבצק האפוי  טעם עשיר ,פריחות נפלאה וצבע נהדר .
  2. הכנת הבצק תעשה תמיד  במעבד מזון. עבודתו מהירה , קלה ויעילה ותמיד מצליחה.
  3. יש לקרר את הבצק במקרר לאחר הכנתו. הקירור במקרר או אפילו במקפיא מאפשרת לגלוטן- חלבון החיטה לנוח . ללא מנוחה זו הבצק יהיה קופצני ואלסטי מאוד ויהיה קשה לרדד אותו ולשטחו בתבנית הרצויה. הקירור מקשה גם את החמאה שבתוך הבצק מה שמקל גם הוא על הרידוד.
  4. כדי לרדד בצק ולהעבירו לתבנית עגולה ממליצה  לרדד את הבצק בן שני דפי נייר אפייה . כשמגיעים לעובי הרצוי מסירים דף אחד והופכים את הבצק על התבנית המשומנת ו"מקלפים " את הדף השני.
  5. אפייה עיוורת של הבצק- מוסיף שלב באפייה אבל שווה. מרפדים את הבצק כשהוא בתוך התבנית בנייר אפיה ומפזרים בצפיפות על נייר האפייה חומוס/שעועית שיהוו משקולת. לאחר שאפינו חצי אפיה יש להסיר את הניר עם הקטניות ולאפות את הבצק מספר דקות. האפייה העיוורת טובה במיוחד כשהמילוי נוזלי כמו בפאי פירות.
  6. בזמן אפיית פאי עם המילוי בתבנית מתפרקת מאוד מומלץ להניח את התבנית על משטח אפייה כדי למנוע טפטוף של נוזלים מהפאי על ריצפת התנור.

 

DSC_0109

טארט גבינות עם עגבניות שרי

 מצרכים לבצק

  • 400 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מים

מצרכים למילוי:

  •  250  גרם גבינת ריקוטה
  • 2  ביצים
  • ½ כוס גבינה קשה מגוררת כמו פרנזן / קשקבל
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • חצי סלסלת עגבניות שרי חצויות
  • מלח
  • פלפל

 במעבד מזון שמים קמח, חמאה קרה חתוכה לקוביות, מלח וביצים.

מעבדים לתערובת אחידה.

אם הבצק יבש מדי מוסיפים 2 כפות מים.

מרדדים לעיגול דק ומניחים על תבנית פאי.

מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות וחותכים שוליים מיותרים.

דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות.

מניחים נייר כסף וממלאים בפולי שעועית או חומוס.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 עד 20 דקות.

הכנה

מערבבים את הגבינות והתבלינים ומשטחים על הבצק האפוי למחצה.

מסדרים את חצאי העגבניות כשהחלק החתוך כלפי מטה בצורה יפה על הגבינה.

אופים בתנור מחומם ב 180 מעלות כחצי שעה או עד שמשחים.

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה