איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

טארט בצלים וצ'וריסו

טארט בצלים וצ'וריסו

אני מאוד אוהבת סילאן כמעט בכל מנה שאני מכינה  וצריך להוסיף מתיקות – הממתיק הנבחר הוא סילאן. ואם סילאן אז את זה של קיבוץ כינרת – בריא וללא תוספת סוכרים למעט אלו שיש בתמר.

הסילאן מלא בניחוחות וטעמים אותם הוא מוסיף לתבשיל או למנה האחרונה. לקראת החג סילאן כינרת יצאו עם  בן נוסף למשפחה- סילאן גריל – סילאן עם טעם מעושן קל ועוד תבלינים  שהתחבר לי נהדר גם למנות אפייה עם בשר.

הייתה לי במקרר חצי חבילת בצק עלים איכותי . בקלות פרסתי אותו על תבנית אפייה .פרסתי עליו הרבה בצל מטוגן,  נקניקיות צ'וריסו וסילאן גריל – והופ לתנור. יש טארט בצלים וצ'וריסו נהדר לארוחת ערב.

תוך רבע שעה הבית התמלא בריח מהמם ואחרי עוד 15 דקות נהנינו מפתיח נהדר – עם בירה וחברים.

טארט בצלים וצ'וריסו

אז בקלי קלות –

טארט בצלים וצ'וריסו

להכנת שני טארטים מכובדים

  • ½ חבילה של בצק עלי מרודד
  • 6 בצלים חתוכים לרצועות דקות
  • 5 שיני שום קצוצות לרצועות
  • 5 ענפים של טימין
  • 2 נקניקיות עבות צ'וריסו
  • פלפל אדום קצוץ לרצועות דקות
  • שמן זית כתית מעולה
  • מלח + פלפל שחור
  • סילאן גריל כינרת


מחממים תנור ל 180 מעלות

פורסים את הבצק על משטח עבודה וחוצים אותו לשניים – עם הניילון

מניחים את הבצק על תבנית האפייה ומסירים את הניילון.

מטגנים במחבת את הבצלים עם השמן + תימין + שום עד לצבע חום בהיר – כחצי שעה.

מפזרים את הבצל על הבצק תוך שמשאירים שוליים של כשני סנטימטר מסביב.

חותכים את הנקניקיות לרצועות ומסדרים על הבצל.

מפזרים  רצועות פלפל אדום מעל.

השאר תגובה