איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

חזה עוף ממולא בערמונים, משמש ופטריות

dsc_0529-1024x680

ט"ו בשבט הוא חג האילנות ומסמל את ההתחדשות, ההתפתחות ומחזור החיים בטבע.

בשנים האחרונות מקושר חג זה עם המודעות הגוברת לערכי הסביבה והקיימות ומציינים את ט"ו בשבט גם כחג הטבע בכלל.

אכילת פירות יבשים הייתה בעבר מנהג של יהדות אשכנז אך עם השנים הפך למסורת לכל בית ב ישראל מקורם ההיסטורי של הפירות היבשים הוא הצורך בשימור פרי עונתי . לזמן ארוך – בהעדר אמצעי קירור ושימור בעבר נולדה האפשרות של יבוש ושימור במיוחד בפירות כמו תאנים, תמרים וצימוקים.

עבורי הבישול עם פירות יבשים הוא מנהג קבוע וט"ו בשבט הוא רק תרוץ. תוספת של משמש מיובש לקדרת בשר, או מילוי של דבלה – תאנה מיובשת בבשר טחון בתיבול עדין של קינמון ויין פורת הוא מעדן. בראש השנה אני מקפידה להוסיף פירות יבשים לתבשילים כדי להמתיק באופן טבעי ושהשביח את טעמה הסופי של המנה.

חזה עוף הוא חלק טוב מאוד למילוי , טעמו ניטרלי ומקבל באהבה כל תוספת במיוחד כזו עם מתיקות עדינה.  יש לשים לב  לא ליבש חלק רגיש זה בזמן בישול ארוך מידי ובחום בישול גבוה מדי.

הפעם נשתמש בחזה עוף שלם – בקשו מהקצב שלכם חזה עוף נקי משומן. בקשו שייצור לכם כיס או צרו אותו לבד בעזרת סכין טוב.

כדי ליצור את הכיס לבד מניחים  כף יד על הנתח ( זו שאינה חותכת) ,מחדירים את הסכין במרכז הנתח ופורסים לשני הצדדים  1/2 מעוביו המקורי מכל צד אבל לא עד הסוף, כך שיבצר לכם כיס סגור משני הצדדים אותו ניתן למלא בקלות ללא צורך בסגירה.

 חזה עוף ממולא בערמונים, משמש מיובש ופטריות

חומרים ל 6 מנות

  • 3 חזות שלמים החתוכים ל 6 חציים
  • שמן זית
  • 1בצל קטן קצוץ
  • סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
  • ענף תימין.
  • 100 גרם ערמונים קצוצים
  • 100 גרם משמש מיובש קצוצים
  • כוס ציר עוף
  • מיץ + קליפת לימון
  • 1 כפית שטוחה קארי
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 2 כפות דבש
  • מלח ופלפל שחור

משחימים קלות את הבצל בשמן הזית מוסיפים את התימין.

וממשיכים לבשל ביחד כשתי דקות נוספות ומוסיפים את הפטריות.

מטבלים במלח ופלפל שחור . מבשלים עד שהפטריות רכות.

מוסיפים את הערמונים, משמש מיובש ומורידים מהאש.

מתקנים טיבול ומקררים.

בזמן זה פותחים את חזה העוף וממלאים את המלית הקרה בנדיבות בכל יחידה.

משמנים תבנית פיירקס שתכיל את כל נתחי העוף בשכבה אחת.

 מורחים את הבשר בשמן זית ומפזרים מלח.

מערבבים בקערה את ציר העוף עם הדבש, מיץ הלימון, גרדת הלימון, והתבלינים ויוצקים על החזות.

אופים בתנור שחומם ל 190 מעלות 15 דקות מכוסה ברדיד הכסף.

מסירים את הרדיד ומרטיבים את העוף ברוטב ומחזירים לאפייה ללא כיסוי לעוד כ 15 דקות. או עד שהעוף מלבין והקצוות משחימים מעט.

מגישים את המנה על תבשיל עדשים ,  מחית אפונה או אורז מטובל ויוצקים את הרוטב שנותר בבסיס התבנית .

השאר תגובה