איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

חזה עוף ואטריות שעועית בנגיעות אסייתיות

חזה עוף ואטריות שעועית בנגיעות אסייתיות

בתקופה זו של הקיץ כשאנחנו מעמיסים את הילדים קרם ההגנה והצידנית ונוסעים לצפון אני רוצה להמליץ לכם על מקום קטן – עצירה קטנה שתודו לי עליה.

בפארק תעשיות צח"ר (צפת, חצור ראש פנה) הממוקם בלב אזור חקלאי נפתח לאחרונה המפעל החדש + חנות מכירה של הבאר. הבאר מעדנים, הוא מפעל בוטיק המתמחה בייצור ופיתוח מעדני מזון טבעיים שלדעתי הוא מקום חובה לכל הפודיס חובבי אוכל טוב ובישול.

ענבר וסיגל שפט זוג מקסים הינם זוג בחיים ובעסקים ב 2001 פתחו פאב שבו הגישו ללקוחות גם ממרחים מעשה ידיהם. כבר אז חלמו ביחד לפתוח מפעל בוטיק ברמה איכותית גבוהה העומד בתקנים המחמירים ביותר לייצור ממרחים רטבים וריבות מיוחדות .

בהגיענו לחנות המפעל נפתח לפנינו ממש פארק שעשועים לאוהבי הטעם הטוב . על המדפים המעוצבים  מסודרים בגאווה שורות של בקבוקי רטבים, ליקרים, ממרחים וקונפיטורות היוצרים פסיפס צבעוני ועליז בצבעיהם ובאריזותיהם המעוצבות.  לצד מוצרים קלאסיים כמו קונפיטורת תות-שדה או ממרח עגבניות מיובשות  אפשר לטעום רוטב "תאנה מפולפלת"  או  "ויניגרט תפוזים", קונפיטורת "אגסים ביין" או "ממרח חצילים ונענע" או "ממרח ארטישוק" ועוד, אין סוף טעמים מיוחדים המשתנים בהתאם לעונות השנה  הגידולים הגליליים והצוות היצירתי.

הדליקו אותי במיוחד שני מוצרים – האחד ריבת תאנים ללא תוספת סוכר – שהייתה מצוינת והתאהבנו בה מידית ורוטב סילאן  חרדל שאתו הכנתי את הארוחה המהירה והטעימה אותה אני רוצה לשתף אתכם. הכל בצלחת אחת חזה עוף ואטריות שעועית בנגיעות אסייתיות .

השתמשתי ברוטב פעמיים – הראשונה  שריתי בו את פרוסות חזה העוף לפני הצריבה המהירה על המחבת. השנייה היתה לבניית רוטב כללי לכל המנה שתיבל את אטריות השעועית הסלט ואת חזה העוף המוכן – רוטב חמאת בוטנים נהדר.

חזה עוף ואטריות שעועית בנגיעות אסייתיות

חזה עוף ואטריות שעועית בנגיעות אסייתיות

חזה העוף

  • 8 פרוסות של חזה עוף – לא דקות
  • רוטב סילאן חרדל – הבאר
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • רוטב בוטנים משודרג
  • חצי בקבוק רוטב סילאן חרדל
  • 1/4 כוס חמאת בוטנים לא מתוקה
  • כף ג'ינג'ר קצוץ דק
  • כף שום קצוץ דק
  • 1/4 כוס מים חמים

סלט ירקות אסייתי

  • 2 גזרים חתוכים לגפרורים
  • קולרבי חתוך לגפרורים
  • 5 צנוניות
  • 1/2 צרור אספרגוס
  • כוס שעועית ירוקה טרייה או קפואה חלוטה
  • 1/4 כוס עלי כוסברה
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • 250 גרם אטיות שעועית/ אורז מוכנות לפי הוראות היצרן

משרים את נתחי חזה העוף כשעה ברוטב.

צורבים את חזה העוף על מחבת חמה עם 2 כפות שמן.

מוציאים מהמחבת ושומרים במקום חמים

מכינים את רוטב הבוטנים – מערבבים את כל חומרים בקערה קטנה .

מסדרים את הירקות ולצדם אטריות השעועית , פורסים יפה את חזה העוף המוכן ל3-4 פרוסות ומסדרים לצד הירקות.

מפזרים על כל הצלחת מעט שומשום קלוי

מזלפים כף נחמדה מהרוטב על הצלחת ומגישים.

כמה טעים!!!

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

 

לחנות המפעל של הבאר אפשר להגיע לפי הפרטים הבאים

כתובת בוויז: "הבאר מעדנים – מפעל בוטיק"

פתוח א'-ה' 08:00-17:00 ובתאום מראש 04-6930340 052-6930349

 

בסופי שבוע ניתן להשיג את מוצרי הבאר באתר השחזור ראש-פינה העתיקה,

הבאר גלריה 04-6930020

השאר תגובה