איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0225

כבר שנים אנחנו חולמים לבקר בארץ השמש העולה – יפן. הרבה לפני שהתחלנו לטייל בעולם יפן נתפסה בעינינו  כמדינת החלומות – מקום שחייבים לבקר בו.

למרות כל ההכנות שנמשכו חודשים קריאה וההמלצות של הרבה חברים הופתענו ובגדול. הופתענו מהיופי , מהעושר ,המסורת , הניקיון וקבלת הפנים של היפנים המקסימים.

יצאנו לשלושה שבועות של שיכרון חושים ביפן . התחלנו את מסע הרכבות שלנו בטוקיו וסיימנו באוסקה עמוסי חוויות. ביקרנו במקומות רבים ערים גדולות מקדשים ,ערי ספר , אזורים חקלאיים הערים המרכזיות היו – טוקיו, ניקו , קאמקורה ,האקונה , טקאיימה , קינאזאווה , נארה, הירושימה , הימג'י וקיוטו .

בדרך חווינו שני טייפונים , התפרצות הר געש אחת והרבה הרבה אורז, סויה ,אצות ים דגים, פירות ים ובשר מיוחד והרבה הרבה מקדשים.

DSC_0210

בשבועות הקרובים אכתוב פוסטים בהם אחלוק מחוויות הטיול שלנו תוך התמקדות באוכל היפני המיוחד . אשתף בתמונות ומתכונים יפניים מסורתיים עם התאמה למטבח שלנו. אכתוב מתכון  שאותו אכין במטבח שלי המבוסס על מה שטעמנו ביפן.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם ועוד יותר את ההתנסות שלכם במתכונים שאשתף.

כדי לעורר את בלוטות הטעם צפו במספר טעימות מהמטבח היפני.

DSC_0267

אורז מבוסם בסויה ומירין עטוף בבשר מעושן

DSC_0274

גיאוזה – כיסנים ממולאים בכל טוב

DSC_0331

סושי צמחוני

DSC_0373

סושי טונה – מהטורו – החלק השמן בטונה

DSC_0619

ראמן – עם אטריות סובה

DSC_0584

אוקונומייקי – פנקייק ועליו הרבה ירקות ובשר

DSC_0813

 טמפורה ירקות

השאר תגובה