איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

הרווי'ס – המעשנה הראשונה בעיר הבירה

הארוויז

כבר נכתב במקורות שעשרה קבין של יופי ירדו לעולם – תשעה נטלה ירושלים ואחד כל העולם – אין יופי כיופייה של ירושלים. לאמיתו של דבר לא הגעתי לטייל בירושלים בנחת בשנים האחרונות , תמיד הגיחות לעיר היו מהירות וממוקדות עשייה . לכן הנסיעה השבוע לעיר הייתה חוויה מיוחדת. ירושלים נהדרת תמיד אבל במיוחד בקיץ , כשכל המדינה מתעלפת מחום כאן בשעות הערב נזכרים " אולי הגזמתי עם השמחה הזו ? הייתי צריכה איזה שאל קטן או סוודרון " סוודר ביולי ? בארץ ?

הארווי'ז

נעים במיוחד להסתובב במרכז העיר ירושלים , מדרחוב מוגן , רחובות קטנים עם אווירה של חו"ל . הרבה צעירים ותיירים גודשים את המסעדות הקטנות , פינות חמד ציוריות אפשר רגע לדמיין שאנחנו בכלל בטולדו , בברוז' או רומא. משוטטים לנו בנעימות במתחם הבילויים של נחלת יצחק  ומגיעים למדרחוב רחוב בן שטח .נינוחות רבה באוויר צחוק ומוזיקה קצבית מכל המסעדות תמהיל מיוחד של טעמים ותמהיל מעניין של סועדים. נכנסים למסעדת הרווי'ס. מסעדת הרווי'ס היינה מסעדת בשרים מעושנים – מעשנת העץ הראשונה בעיר ובין הבודדות הפועלות בארץ בשיטת העישון האמריקאית . טכניקת עישון הבשר התחילה במקור כאמצעי לשימור בשר לאורך זמן בתקופות בהן לא היו מקררים . כיום ממשיכים להשתמש בה בעיקר בזכות הטעם שאין שני לו. הצלייה במעשנה בסיוע הפחמים, הנסורת או העץ, מעניקה לבשר את הארומה המעושנת, שכמעט ואי אפשר לחקות אותה בטכניקות בישול אחרות. הייחוד של העישון האמריקאי – לדברי מנהל מסעדת הרווי'ס הוא שהמעשנה מוזנת בעצים מיוחדים, שמעניקים טעם עדין ומעושן לבשרים. טעם מתובל ומרומז, לא משהו שתוקף אותך . בנוסף תיבול הבשר נעשה לפני העישון כך שיש חדירה לעומק של תבלינים וגם הם זוכים לטוויסט מעניין בטעמיהם לאחר העישון. שיטת עישון הבשר גם היא מפונקת – אנחנו מבשלים את הבשר לואו אנד סלואו, בטמפרטורה מאוד נמוכה למשך זמן מאוד ארוך. למשל, חזה בקר במשך 14 שעות, צלעות במשך 18 שעות. הבשר המוגש במסעדה מוכנס למעשנת יום קודם כך שהסועד מקבל בשר באיכות גבוהה . המסעדה פועלת מדי יום כל עוד לא נגמר הבשר שהוכן יום קודם לכן מומלץ להגיע בתחילת הערב כדי לא לפספס את הנתחים האהובים כמו האסדו והבריסקט.

את הארוחה שלנו פתחנו בקוקטייל חמצמץ ומרענן מרשימת הקוקטיילים הרחבה  – בשם מילנו אקספרס – פירותי עם וודקה והוא שתה כוס יין אדום

שתי מנות ראשונות נחמדות הזמנו עם עוף מעושן  – פולו לוקו – טאקו תירס פריכים ועליהם נתחי עוף מעושן ,רוטב ברביקיו ,צ'יפוטלה, גוואקמולה ו סלסה מנגו וכוסברה (37 ₪) שהיה טעים . לי חסרה חריפות ולימוניות במנה זו.

סלט ברביקיו עוף באננס – חזה עוף ברוטב ברביקיו , עלי  חסות טריים , בייקון כבש ,כרוב ובצל סגול שקדים מעושנים וכל זה ברוטב ויניגרד סילאן תאנים ( 56 ₪) סלט טעים ורענן , שילוב טוב של אננס מתקתק עם העישון של העוף והשקדים – עושה את המנה !

סלט עוף

למנה עיקרית הומלץ לנו לקחת פלטה זוגית כך ניתן יהיה לטעום ממבחר מנות שונות , וכך עשינו. אז כמו שכתוב בתפריט בנינו את הפלטה שלנו שכללה:

בריסקט שעושן 14 שעות בעץ אלון והיקורי  ( 32 ₪ ל 100 גרם ) .

אסדו שעושן 12 שעות בעץ דובדבן (38 ₪ ל 100 גרם)

בשר צלעות מפורק שעושן 18 שעות בהיקורי (30 ₪ ל 100 גרם)

צ'וריסוס בעישון שעה בעץ מסקיט (28 ₪ ליחידה )

ליד כל החגיגה הזו הזמנו טבעות בצל המוכנות במקום מבצל טרי – עונג

תשמעו כל כך נהנינו מהבשר  האמת מעט היה לי חבל שאכלתי מהמנות הראשונות – כך היה לי מקום נוסף לעוד בשר מעושן . מאוד התלהבנו מהצ'וריסוס בהכנה ביתית שהרווי בנה את המתכון שלהן והם מיוצרות במיוחד למסעדה . בשר האסדו היה מושלם !! נימוח ומטובל נפלא . גם מהבריסקט שעושן 14 לא השארנו פירור. כשהגענו לצלעות המפורקות כבר לא נותר לצערי הרבה מקום בבטן .

לאחר מנוחה קלה הזמנו מנה אחרונה – הרי למנה אחרונה יש קיבה נפרדת . אין על פאי תפוחים איכותי וכאן יודעים להכין פאי כמו שצריך.

מסעדת הרווי'ס – כתובת :שמעון בן שטח 7, ירושלים

טלפון02-624-6444

מאוד נהנינו מהארוחה – יצאנו מהמסעדה והתחלנו ללכת לאטנו לכיוון העיר העתיקה . 800 מטר של צעידה קלה הגענו לחומות העיר לפסטיבל האור .

מומלץ!

השאר תגובה