איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

על פניו זה נראה ממש קל לשמח אותי . תנו לי איזו עגבנייה עסיסית, מלפפון קרנצ'י טרי וכמובן קישואים עם פרחים ואני מאושרת אבל האמת הרבה יותר מורכבת . כדי שיהיו לנו ירקות איכותיים – עסיסיים טעימים מחד ובעלי אורך חיים ארוך מאידך חייב להיות מישהו העומל , מפתח ומטפח זני זרעים לירקות ופירות איכותיים שיגודלו ויהפכו לתוצרת המיוחלת.

חברת הזרע ישראל נמנית על החברות המובילות בעולם בטיפוח, ייצור ושיווק זרעים של ירקות.באמצעות מחקר ופיתוח  מתקדמים, מספקת החברה למגדלים בארץ ובעולם  פתרונות ייחודיים וחדשניים בהתאם לדרישות הצרכנים . הפיתוח  מתמקד ביצור זרעים לירקות בעלי טעם ומראה משופרים, שהינם בריאים יותר ובעלי חיי מדף ארוכים. במקביל ה"זרע" קשובה לצורכי המגדלים ועוסקת בפיתוח זנים הצורכים פחות מים, מניבים יבול רב יותר, עמידים בפני מחלות וידידותיים יותר לסביבה.

לאחרונה השתתפתי ביום פתוח בו חברת " הזרע" הציגה  מספר זנים של ירקות ופירות חדשים וגם זנים שזכו להצלחה ואשר מייצגים את מוצרי החברה. נערך סיור מעניין בחממת התצוגה של החברה בה ראיתי וכמובן גם טעמתי את הירקות החדשים. האמת יצאתי משם מאוהבת אף יותר בסלט שלי.

הראשון היה מלפפון ארומטו – מלפפון יפני איכותי, נגיס וטעים במיוחד. בעל מרקם חלק, צבע פנימי ירוק, פרי מוצק, נחתך מצוין, מתאים מאוד לסלט וגם לאכילה טרי. מספר הזרעים במרכזו נמוך מה שהופך אותו לקראנצ'י ונהדר לסלט אסייתי ולסושי כמובן.

זן חדש ומעניין – עגבניית דורה – עגבניית תמר חדשה טובה מאוד לסלט ולבישול בזכות מוצקות פרי יוצאת דופן המאפשרת קילוף קל ונוח בעזרת קולפן, נחתכת מצוין, ללא נזילות, בעלת מרקם וטעם טובים מאוד. עגבנייה גדולה ואחידה בצורת ביצה, חלקה מאוד. צבע אדום עז, מכילה ליקופן גבוה מהרגיל. נהדרת להכנת אוכל איטלקי.

עגבניית מגי היא  האהובה עלי – עגבנייה שופעת טעם המצטיינת בשילוב מושלם של מתיקות וחמיצות ובריכוז גבוה של חומרים ארומטיים. עגבניית מגי היא אלופת  התזונה הים-תיכונית הבריאה, בעלת בשר מוצק ומתאימה לסלט ישראלי, לבישול ולצלייה על הגריל. עגבנייה עם טעם משובח וארומה מפתה שאפשר פשוט להזליף עליה מעט שמן זית ומלח גס וליהנות מכל ביס, או פשוט לסחוט אותה כן כן כמו לימון מעל פוקצ'ה חמה – עונג.

עגבניית הצ'רי ויטני – בעלת  בטעם מעולה וטריות הנשמרת לאורך זמן. לעגבנייה משובחת זו מראה ייחודי דמוי לב. ניתן להשאיר את וויטני מחוץ למקרר כשבועיים וככל שהיא אדומה יותר, כך טעמה מתוק יותר. וויטני נוחה לחיתוך ומתאימה לכל צורות הבישול וכן למגוון סלטים. וויטני נמכרת בכל רחבי הארץ  במארז בצורת לב בכל הרשתות הגדולות.

הנציג ממחלקת הפירות היה אבטיח פומה זן חדש של אבטיחים קטנים במשקל של 2 -3 ק"ג . אבטיח הפומה כל כך מסתדר עם חווית הקייץ הישראלי רק הרבה פחות מסורבל והרבה יותר טעים. אבטיח עסיסי וחסכוני- שנאכל עד סופו כי  הוא קומפקטי בגודלו. מתוק פריך וללא גרעינים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

לדעתי המשפט המוביל בחברת "הזרע" הוא בדיוק כמו שאנחנו אוהבים – הם מייצרים ירקות ופירות בטעם של פעם בטכנולוגיה של היום.

השאר תגובה