איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מי שרוצה להכיר לעומק את הדלעת היפנית יימצא בויקיפדיה כי היא שייכת למשפחה מאוד גדולה וענפה .

קישוא, מלפפון ומלון הם בני דודים, אבל דלעת יפנית ודלעת ערמונים הם אחים ממש, הן רק החדשות בארצנו אך הדלורית והדלעת הגדולה – זו של סינדרלה כבר מוכרות לנו מזה שנים.

בדרכי הביתה מת"א המהבילה למושב ניר בנים אני תמיד עוצרת אצל רוני – הירקניה שלה ממוקמת במושב  תלמי יחיאל – ממש חנות קטנה ומטריפה. שם אני קונה את כל הירקות הכי טריים ומיוחדים .

 הפעם  גיליתי את הדלעת היפנית, היא קטנה בהשוואה לאחותה הגדולה – בגודל של מלון קטן, קליפתה קשה  והצבע בין ירוק לכתום וטעמה קצת פחות מתוק.

הדלעת היפנית כמו לכל משפחת הדלועים הכתומים עשירה בקרוטן שהוא נוגד חמצון חשוב וגם מכילה ויטמינים ומינרלים חשובים כמו סידן, אשלגן, מגנזיום ומעט ברזל.

אפשר לאכול אותה מבושלת, מטוגנת, צלויה, אפויה, מאודה, מוקפצת, כמיץ, בעוגות או מאפים, בריבות וגם את הגרעינים שלה אוכלים. היום אכין ממנה מנה מלכותית – דלעת ממולא.

דלעת יפנית ממולאת בשר

דלעת יפנית בגודל בינוני

שמן למריחה

500 גר'בשר בקר טחון טרי

1 בצל קציץ דק

¼ כוס אורז לא מבושל

1 כף ג'ינג'ר

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

¾ כוס חמוציות

2 כפות סילאן

ביצה

מלח ופלפל

מחממים תנור ל 180 מעלות.

חותכים ומסירים את החלק העליון של הדלעת – ושומרים אותו !. מרוקנים ומנקים את כל התוכן הפנימי שאינו אכיל.

שורים את האורז במים רותחים לחצי שעה.

מחממים שמן זית במחבת, משחימים קלות את הבצל ומוסיפים את הג'ינג'ר והגזר וממשיכים לאדות עוד כ 5 דקות. מוסיפים את החמוציות והסילאן וממשיכים לבשל עוד כ 4 דקות. מוסיפים ¼ כוס מים ואורז ומבשלים עוד כ 5 מדקות . מקררים מעט.

בקערה מערבבים את התערובת עם שאר חומרי המילוי.

ממלאים את הדלעת בתערובת.

מורחים מעט שמן זית על הדלעת, עוטפים היטב בניר כסף ומכניסים לתנור חם לכשעתיים.

לאחר האפייה פורסים לכל סועד פלח נאה מהדלעת הנפלאה כולל המילוי.

  1. חתולי8 הגיב:

    נראה שוווה!!!
    לא שאני אתעסק בבשר במטבח שלי, אבל לזלול את זה אצלך….(בעיה, יש לי המון דברים שאני רוצה לזלול אצלך…..אני אהיה נורא שמנה בסף!)
    כל הכבוד! את מלכה!
    אוהבתותך!

    • איריס לוי הגיב:

      היי חתולה לא הבנת את הקונספט – הפעם זה אצלך!
      אני מבשלת אצלי ,אני אורזת הכול והכל מגיע אליך בערב חג.

  2. קייטי הגיב:

    חשבתי על תפריט לאורחים שאני אוהבת במה אפשר להפתיע, הכנתי מתכון דלורית טעים להפליא,כדאי לאמץ מתכון זה.

השאר תגובה